изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:47 EET
"БИГ БРАДЪР" В УЧИЛИЩАТА    
ОбразованиеОбщина Добрич ще получи 82 000 лева от Министерството на образованието и науката по програма "Безопасно училище". Те ще се използват за монтиране на видеокамери в 20 училища и учебни звена. Там, където вече има видеонаблюдение със средства от общинския бюджет, ще могат при нужда да се поставят допълнителен брой камери. Особено за по-големи училища, съобщиха от общината. Така в ХГ "Св. Св. Кирил и Методий", където вече има монтирани камери, ще бъдат сложени още, за да се покрие всеки  ъгъл на учебното заведение. Припомняме, че през последните няколко години общината заделя по 5-6 хиляди лева годишно за осигуряване на видеонаблюдение в общински звена и учебни заведения. С реализацията на програмата на просветното министерство вече ще има камери във всички училища.

При разговори с представители на фирмата, която се занимава с охраната на училищата, е станало ясно, че там, където има камери, пласьорите на дрога са се изтеглили от самите училища. Има възможност да се разкрият по-бързо кражби и да се докажат инциденти. Така ученик, който твърдял пред родителите си, че е бит в училищния двор, впоследствие - след преглед на видеозаписа, признал, че е напуснал училището и е бит на друго място. В други учебни заведения пък децата използвали камерите, за да поздравят директора си при влизане в сградата.
 


Сходни връзки

"БИГ БРАДЪР" В УЧИЛИЩАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди