изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:01 EET
ОБЯВИХА ОФИЦИАЛЕН КРАЙ НА ЖЪТВАТА    
ЗемеделиеСпоред изпратена в Брюксел информация от земеделското министерство, в Добричка област няма пропаднали площи с есенници от сушата

Вчера бе обявен официалният край на жътвата на пшеница в Добричка област. Окончателните данни са, че от засетите 1 125 528 декара са пропаднали от суша и градушки 2 212 декара. Така от останалите 1 123 317 декара са прибрани 342 029 тона пшеница. Полученият среден добив за областта е 304 килограма от декар.
Много странно в информацията, която земеделският министър Нихат Кабил е представил пред Европейската комисия във връзка със щетите от сушата у нас, за Добричка област е посочено, че няма нито един декар 100 процента пропаднали площи, а и изобщо никакви пропаднали от сушата посеви с пшеница и ечемик. Оказа се, че на 16 юли в Брюксел  той е изнесъл данни от 29 май. Първите данни за пропаднали площи в нашата област са от началото на юни. Въпросът е при прилагане на схемата за обезщетяване на засегнатите от сушата производители, потърпевшите в Добричка област, дали ще бъдат обезщетени. Припомняме, че 100 процента загуби претърпяха собственици на 15 хектара пшеница, а много други имат частично пропаднали площи.  
В момента тече процедура за установяване на щетите от сушата за слънчоглед и царевица при 100 процента пропаднали площи. До вчера имаше постъпили 20 заявления от собственици от различни райони.
 


Сходни връзки

ОБЯВИХА ОФИЦИАЛЕН КРАЙ НА ЖЪТВАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди