изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 11:16 EEST
СПАД НА НЕПЪЛНОЛЕТНИТЕ КАНДИДАТИ ЗА РАБОТА    
НовиниДвойно по-малко искания за разрешение за работа на непълнолетни лица са постъпили тази година в областната инспекция по труда в Добрич, съобщи директорът й Младен Мартинов.

 Досега само около 500 деца на възраст под 18 години са пожелали официално да им се разреши да упражняват труд. По същото време на миналата година техният брой е бил 900. Искат да работят основно по Черноморието - като пиколо в ресторант, продавачи, аниматори. Тази година не е постъпило нито едно искане за работа на непълнолетни като спасители или общи работници в строителството, след като шефът на инспекцията в Добрич се закани, че няма да позволява деца да упражняват такива професии. Обясненията за намалелия брой молби за разрешителни за работа на непълнолетни са свързани с демографската картина. Възможно е и част от работещите деца да не са поискали официално разрешение. От вчера инспектори от други части на страната са командировани в Добричка област и започнаха проверки по обектите край морето. Ще се проверява и за наемане на работа на непълнолетни без разрешение от Инспекцията по труда.
 


Сходни връзки

СПАД НА НЕПЪЛНОЛЕТНИТЕ КАНДИДАТИ ЗА РАБОТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди