изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 14:36 EEST
СУШАТА ПУКА ЗЕМЯТА И ЦЕПИ ВОДОПРОВОДИ    
НовиниЗаради честите аварии и обилното поливане, ситуацията е тежка, но не може да се говори за воден режим в града и областта, категоричен е управителят на "ВиК" Величко Василев

Пред сериозни проблеми ежедневно се изправя колективът на "ВиК" - Добрич, съобщи за НДТ неговият управител Величко Василев, когото потърсихме с въпроса: Има ли воден режим в Добрич?
В рамките на последните два дни получихме многократни сигнали в редакцията от наши читатели от различни райони на града, че през деня, а и през нощта, нямат вода. Дежурните на тел. 630-132 заявявали: "Водата не ни стига".
"В никакъв случай не може да става дума за воден режим в града, просто имаме много сериозни проблеми. Ежедневно възникват множество аварии, като голяма част от тях са предизвикани от напуканата земя от сушата, която къса водопроводите ни" - поясни В. Василев. Той добави още, че спирането на водата се налага и заради честите токови удари и спиране на електрозахранването по различни помпени станции и сондажи. "Когато някъде, на някоя помпена станция има токов удар или спре токт, просто може да минат и 2 часа, а може и 6 и повече часа, докато възстановим работата на нашите съоръжения, което пък от своя страна вече е довело до изпразване на водоемите и е нужно време те да бъдат напълнени" - коментира още Василев.
За пореден път управителят на "ВиК" призовава да се намали поливането на градините, което допълнително утежнява работата на водното дружество и лишава много други от живителната течност. Ежедневно само в Добрич дружеството доставя между 50 и 60 хил. кубика вода, каза управителят.
 


Сходни връзки

СУШАТА ПУКА ЗЕМЯТА И ЦЕПИ ВОДОПРОВОДИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди