изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:56 EET
Путин: В Лондон да си сменят чипа    
По светаРуският президент Владимир Путин обвини Великобритания, че се държи като колониална сила по случая Литвиненко и посъветва британските държавни ръководители да променят манталитета си.

Те ни дават обидния съвет да си променим конституцията. Техните мозъци са за промяна, не нашата конституция", каза Путин в резиденцията си в Завидово на 100 км северозападно от Москва. "Забравили са, че Великобритания вече не е колониална сила, а Русия никога не е била нейна колония", добави Путин в изказването си, което бе излъчено по руската телевизия.
Британският външен министър Дейвид Милибанд предложи на Русия да промени конституцията си, за да може да бъде екстрадиран Андрей Луговой, основен заподозрян в убийството на бившия офицер от ФСС Александър Литвиненко, който бе отровен с радиоактивното вещество полоний в Лондон през ноември м.г. Лондон съобщи, че в близките дни ще експулсира четирима руски дипломати заради отказа на Москва да екстрадира Луговой. Руската конституция забранява екстрадиция на руски граждани, отбелязва АФП, цитирана от bgnewsroom.
Русия обяви в отговор, че ще експулсира четирима британски дипломати.
"Станала е трагедия - смъртта на г-н Литвиненко в Лондон. Те искат екстрадицията на нашия гражданин Луговой. У тях в Лондон се укриват тридесетина души, издирвани от нашите органи на сигурността за тежки и много тежки престъпления. Те дори не помръднаха и малкия си пръст и въобще не им хрумна да ги екстрадират. Те имат подобни, макар и не толкова сериозни проблеми със САЩ, с Франция, с други държави. Не екстрадират хора, които се укриват на тяхна територия, включително лица, заподозрени в терористична дейност. А към другите държави, тоест към нас, отправят искания на много високо ниво. Това значи, че в мозъците им се намира манталитетът от миналия и по-миналия век. Трябва да уважават партньорите си и тогава и ние ще ги уважаваме", заяви Путин по адрес на британските власти. БГНЕС/АФП
 


Сходни връзки

Путин: В Лондон да си сменят чипа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди