изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:34 EET
Депутатите отхвърлиха преференциалното гласуване    
ПарламентСофия. Народните представители гласуваха за трети път точката за преференциалното гласуване на местните избори, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Текстът за преференциите е първи в допълнителния доклад, изготвен вчера от Комисията по правни въпроси. Депутатът от ОДС Ваньо Шарков направи процедурно предложение да не се гласува този текст, тъй като "гласуването трети път е противоконституционно".

Председателят на НС Георги Пирински обаче заяви, че последващите редакции на закона предвиждат да няма преференциално гласуване - затова е необходимо да се гласува текстът отново. Пирински подложи на гласуване процедурното предложение на Шарков за негласуване на текста за преференциите, залата го отхвърли.
Така при третото гласуване за преференциалния вот депутатите отхвърлиха текста със 197 гласа "за", 9 - "против" и един "въздържал се".
Вчера депутатите приеха този текст на второ гласуване.
Днес - след като отхвърлиха преференциалното гласуване, депутатите приеха и текста за гласуване с общи бели бюлетини, съответно за общински съветници, кметове на общини, кметове на райони и кметове на кметства.
Марта МЛАДЕНОВА

 


Сходни връзки

Депутатите отхвърлиха преференциалното гласуване | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди