изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:01 EET
Ще гласуваме с интегрална бюлетина на местните избори    
ПарламентС интегрални бюлетини за кмет, за общински съветници и за кмет на район ще гласуваме на предстоящите местни избори. Това предложение, което направи парламентарната правна комисия за промени в Закона за местните избори, беше подкрепено от 205 депутати, а само двама бяха против.

Въпреки че вчера народните представители решиха гласуването да бъде преференциално, днес подкрепиха точно обратното предложение на парламентарната правна комисия и по този начин отпадна гласуването с преференции.

Само депутатът от ОДС Ваньо Шарков заяви, че ще бъде нарушение на Конституцията, ако отново се прегласува този текст, тъй като вчера вече е решено от депутатите да има преференциално гласуване на местните избори. 

Гласуването ще бъде до 19 часа, а когато пред изборното помещение има желаещи да гласуват, те трябва да предадат документите си за самоличност на изборната комисия и така ще могат да упражнят правото си на глас и след 19 часа, но не по-късно от 20 часа.

В изборните помещения няма да се допускат лица с "поведение, накърняващо добрите нрави", както и такива, които носят предмети, опасни за живота и здравето на хората.

Представителите на една партия или коалиция не могат да имат мнозинство в секционната избирателна комисия, записаха депутатите в промените. Председателят и секретарят трябва да са задължително от различни партии и коалиции.

actualno.com

 


Сходни връзки

Ще гласуваме с интегрална бюлетина на местните избори | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди