изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:54 EET
“Монд”: Социалистите искат да знаят какво е предоставила Франция в замяна на освобождаването на българските медици в Либия    
По светаПариж. Социалистическата партия във Франция настоява да разбере какво конкретно е получила Либия от Франция в замяна на освобождаването на българските медици и палестински лекар – условието, поставено от президента Никола Саркози за визитата му в Триполи тази седмица, пише вестник “Монд” .

“Ние искаме да знаем какви са отстъпките”, цитира изданието Франсоа Оланд, първи секретар на Социалистическата партия. “Не искам да вярвам, че отстъпката би могла да е предоставянето на ядрена технология с граждански цели, за щастие”, подчерта Оланд пред RTL. Той изрази учудването си от факта, че една голяма страна-производител на енергийни ресурси, “която в един момент дори е подкрепяла тероризма”, би могла да се нуждае от ядрена технология.
Социалистическият лидер допълни, че във вторник следващата седмица външният министър Бернар Кушнер ще бъде изслушан в Националната асамблея по въпроса.
“Ако обаче не бъдем удовлетворени от неговите отговори, ще продължим да настояваме за по-голяма прозрачност по случая”, подчерта Оланд.

Агенция “Фокус” припомня:

Френският външен министър Бернар Кушнер ще представи във вторник пред депутати от Комисията по външни отношения във френския парламент условията за освобождаването на българските медици в Либия, предаде снощи АФП, позовавайки се на парламентарен източник. Изслушването ще бъде закрито за журналисти и ще се състои по искане на социалистическата опозиция.
Кушнер придружаваше френския президент Никола Саркози по време на визитата му в Либия в сряда, когато Париж и Триполи подписаха меморандум за сътрудничество в ядрената енергетика за граждански цели, който предвижда на Либия да бъде предоставен ядрен реактор за обезсоляване на морска вода. В тази връзка Саркози увери, че подписването на меморандума няма “никаква връзка” с освобождаването на българските медици.

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

“Монд”: Социалистите искат да знаят какво е предоставила Франция в замяна на освобождаването на българските медици в Либия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди