изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:56 EEST
КОЙ КАКТО ГО ЧУВСТВА - БСП И ДПС ЗАЕДНО И ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ НА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ    
Коментари Има един виц, в който се разказва как на изпит по анатомия студентки отговорят какво е според тях пенисът. Въпреки различните отговори, изпитващият ги професор пише на всички шестици. В края на изпита асистентката пита професора защо е писал отлични оценки на всички студентки, когато отговорите им са толкова противоречиви. Професорът се усмихнал на асистентката и казал: "Която както го чувства, колежке, така е отговорила!"

 

Всъщност, петъчното заседание на Народното събрание за гласуване на закона за местните избори наподобяваше по-скоро порно-скандал, в смисъл на курвенско поведение спрямо българския народ, отколкото загриженост за демокрацията в България. Скандал, в който управляващите нямаха логично обяснение защо за евроизборите имаше закон за уседналост, а за местните избори няма такова изискване. В центъра на

скандала попадна БСП, която бе определена от Волен  Сидеров /Атака/ като ибрикчийска партия, а от Красимир Каракачанов /ВМРО/ като партия на вазелините. Ако НДТ не се четеше и от деца до 18 години, бих подробно описал какво означава това в политическия смисъл, който тези двама лидери вложиха в оценките си. По-простичко казано, БСП се отметна дори от собствената си кауза за уседналост, както и от заклинанията си към ДПС и изборния му туризъм по време и след местните избори през 2003 г. Ще напомня, че остри изявление имаше и в Добрич, примерно от лидера на БСП Ясен Пенчев, който стана депутат и вече забрави що е говорил през 2003 г. Ако иска, НДТ може да му припомни думите.

Ситуацията в Добричка област се очертава да бъде крайно интересна откъм "Която както го чувства" по време на местните избори в края на октомври т.г. Защо?

Повече от ясно е, че в деня на изборите от Турция ще дойдат стотици изселници, за да се видят тук с роднините си. Много от тях дори няма да могат да прочетат в интегралната бюлетина името на кандидата за кмет от листата на ДПС, но ще знаят кой номер да зачеркнат, защото точно затова БСП и ДПС решиха в бюлетината да се изписват и номерата на партиите.  Някои от тези хора може би ще видят за първи път и селото, в което имат постоянен адрес.  Други отново ще се изтърват пред медиите, че са дошли в България, защото добри хора са им платили пътните от Турция до тук и обратно, а и че за това са им дали някой и друг лев на ръка. Такава е истината, която регистрирахме през 2003 г. и която, убедени сме, ще се повтори. Под закрилата на всички видове власти - от МВР до данъчните - отново ДПС ще купува и гласове на роми. Впрочем, греша. В този ден и предните няколко ДПС отново ще разгърне широка социална програма, при която ще дава пари на ръка или пък ще раздава от добро сърце пилета, олио, сирене... Социалистите също ще се напънат да убедят избирателите да гласуват за тях, но отсега личи, че няма да могат да се равнят по братската си партия ДПС. Така ще започне практическото приложение на схемата "Която както го чувства". В какъв смисъл?

Обществена тайна е, че предстои голяма битка между БСП и ДПС за общинските кметове на Тервел и Крушари, както и за много кметове на села, които се определят като смесени селища, т.е. там живеят заедно етнически българи, етнически турци и етнически цигани. Как си мислите, какво е отношението на червените в тези села към лидера им Сергей Станишев, към депутатите им, към областния им лидер Ясен Пенчев и свитата му? Мислите ли, че тези хора приемат с обич идващите изселници, които не живеят по цяла година в България, освен по ден-два, когато има избори и когато с техните гласове се решава кой ще бъде кмет, кой ще бъде председател на общинския съвет, кой ще бъде съветник или кметски наместник? Отговорът ще намерите в резултатите на тазгодишните първи избори за евродепутати. Просто, мнозина ще предпочетат да не гласуват за БСП, защото безкрайно забогателите им партийни лидери са ги излъгали и в социалните си обещания, и в незачитането на правото им сами да си изберат кметове и общински съветници.

На много места най-вероятно ще има и втори кръг на изборите. Как ще се развие схемата "Която както го чувства" на втория кръг между двете партии. Кой от кого ще търси подкрепа на втория кръг или Сергей Станишев и Ахмед Доган ще разпредялят тези селища и ще дадат указания. Ще се моли ли тогава БСП на ГЕРБ, Атака и сините, или ще звънне на Доган и ще падне на колене пред него - да нареди на депесарите да не отиват да гласуват, а да си копаят нивите и да си доят овцете, а на роднините им от Турция - да си тръгват, защото няма да им плати командировъчни. Ще му върне ли жеста Станишев и да накара социалистите по места до подкрепят ДПС, или ще даде ценни указания да се гласува по съвест? Съмнявам се, марионетката не може да командва кукловода.

Истината е болезнена. На лидерите на управляващите БСП, ДПС и НДСВ не им пука какво става по селата и малките градове в Добричка област, а и в цяла България.  Имат една цел - колкото може по-дълго да стоят на върха на властта и да смучат държавата. И да философстват що е демокрация и има ли тя почва у нас по време на избори.

 

Димитър ДУКОВ

 


Сходни връзки

КОЙ КАКТО ГО ЧУВСТВА - БСП И ДПС ЗАЕДНО И ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ НА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди