изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:45 EET
МУЗИКА И СПОРТ В ДНИТЕ НА "МОРСКИ ПРАЗНИЦИ ЛЯТО'2007"    
КултураТрадиционната доскоро Седмица на морето в Каварна вече е под наслов "Морски празници лято'2007". И как иначе - не напразно малката морска община си извоюва името лятна рок-столица на България, благодарение на неуморната работа на градоначалника си Цонко Цонев и неговия екип.

В рамките на тазгодишните празници градоначалникът и екипът, с който работи, са запланували множество спортни и музикални прояви, които да веселят жителите и гостите на града и общината. От 6 август до 12 август в града ще се проведе турнир по плажен волейбол, веднага от 13 до 19 август пък ще е турнирът по плажен футбол. Това съобщи за НДТ Десислава Якимова - началник отдел "Образование, спорт и младежки дейности" в кметството. Мястото на двата турнира е централният плаж в града, като за тях могат да се записват всички желаещи, без възрастови и народностни ограничения.
От 20 август Каварна ще е домакин на държавното първенство по силов многобой, разкри още Якимова. Очаква се да пристигнат над 20 участници от цялата страна, които ще премерят сили в няколко дисциплини. Сред атракциите, които ще могат да наблюдават каварненци и гостите на града, са теглене на 17-тонен автобус с въже, т. нар. "фермерска разходка" - изминаване на максимално разстояние от състезателите, носейки във всяка ръка 120-килограмова тежест, "ръчна количка" - със специално приспособление носене на автомобил на 20 м разстояние, което трябва да бъде преодоляно за време и други. На 19 август на Централен плаж ще се проведе плувен маратон, в който всеки желаещ ще може да се включи, а в края на месеца Каварна ще посрещне каратеки, които ще си оспорват призовите места в международен турнир за девойки, юноши, мъже и жени.
 


Сходни връзки

МУЗИКА И СПОРТ В ДНИТЕ НА "МОРСКИ ПРАЗНИЦИ ЛЯТО'2007" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди