изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 21:12 EEST
Държавата купува гласове чрез увеличението на пенсиите, според Александър Божков    
Политика
София. Вместо да дават по 20 лв. в пликче, от правителството ще увеличават пенсиите от 1 октомври. Това е чисто държавническо купуване на гласове. Това заяви съпредседателят на Център за икономическо развитие Александър Божков по време на пресконференция, на която бе представен доклад на центъра за състоянието на икономиката към края на полугодието,


предаде репортер на Агенция “Фокус”. “Как точно вчера в Ексиновград правителството разбра, че има пари, а ако е знаело, то защо ги е кътало?!”, допълни Божков. Той припомни, че само преди няколко месеца е имало “ожесточен спор” за това с колко да бъдат увеличени пенсиите.
Божков заяви, че като цяло от центъра за икономическо развитие подкрепят и намаляването на осигуровките с 3 % и увеличаването на пенсиите с 10%, както и въвеждането на плоския данък. Около тези мерки, обаче, оставали много въпросителни. “Не може до вчера да казваш, че не можеш да увеличиш пенсиите, а днес да ги увеличаваш с 10%, до вчера да говориш за “данък богатство”, а днес да въвеждаш плосък данък. Как човек може да планира живота и бизнеса си”, коментира Божков. По думите му една европейска и цивилизована държава се познава именно по това, че е предвидима.
В коментар на въвеждането на плоския данък Божков заяви: “Не вярвам, докато не го видя. Все пак става дума за закон, който ще трябва да бъде гласуван от Народното събрание, да не стане като със закона за местните избори - едно говориха, друго написаха”.
“Не трябва да се забравя, че сивата икономика също е икономика и много български граждани се прехранват чрез нея. Отрязването на главата на сивата икономика ще остави много хора без прехрана. Има само един начин за справяне с нея - плащането на данъци да е по-евтино от укриването им. Тук само морковът помага, а тоягата не”, категоричен бе Божков.
Марта МЛАДЕНОВА
 


Сходни връзки

Държавата купува гласове чрез увеличението на пенсиите, според Александър Божков | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди