изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:07 EET
Ирена Кръстева купи вестниците на Блъсков    
Новини Бившият директор на тотото Ирена Кръстева е купила 80% от собствеността на вестниците “Телеграф“ и “Монитор“, както и седмичника “Политика“. Според неофициални източници стойността на сделката е около 6 млн. евро.

Досегашният собственик Петьо Блъсков запазва 10% от собствеността върху вестниците, както и поста главен редактор на “Монитор“, предаде Bulgarian post. Синът му Петьо Блъсков-младши ще продължи да ръководи “Телеграф“. За продажбата на двата вестника се говори още от края на 2006 г. Като потенциален купувач тогава се спрягаше Младен Мутафчийски. Публична тайна е, че Блъсков отдавна търси купувач за изданията.
Пред в. “Дневник“ той обясни, че по сделката се е работило дълго време. “Целта е да се осигурят повече средства за развитието на трите вестника“, коментира Блъсков и допълни, че няма да има редакционни промени във изданията. Според запознати единственият им шанс да излязат на печалба е да получат силна финансова инжекция от постъпления от реклама. Ако това се осъществи, може да се стигне до пренареждане на пазара на реклама в печатните издания, който е доминиран от немския медиен холдинг “ВАЦ“.
Петьо Блъсков е основател на вестник “24 часа“, като по-късно го продава на “ВАЦ“. След продажбата основава “Монитор“, като през цялото време е главен редактор. В края на 2006 г. Блъсков застана зад инициативата за възраждането на вестник “Поглед“.
Коя е Ирена Кръстева?
Ирена Кръстева е директор на Българския спортен тотализатор по времето на правителството на Симеон Сакскобургготски. Тя е назначена в началото на 2002 г. непосредствено след като Васил Иванов-Лучано поема министерството на спорта. В периода 2001 -2003 г. Кръстева управлява държавната фирма “Олимпика“ ЕАД, по-късно преименувана на Национална спортна база.В качеството и на директор на “Олимпика“ името на Кръстева се свързва с подозрения за сделки със спортни имоти с участието на частната “Проект строй“. Към настоящия момент “Проект строй“ е регистрирана на “бул. Дондуков“, където се намира младежката организация на НДСВ. Председател на тази организация е синът на Ирена Кръстева Делян Пеевски. Самият Пеевски до месец май заемаше поста зам.-министър в Министерството на държавната политика при бедствия и аварии от квотата на ДПС. През май той беше уволнен, а в момента срещу него тече разследване за злоупотреба със служебно положение. Говори се, че ДПС снели политическото си доверие от него

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Ирена Кръстева купи вестниците на Блъсков | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди