изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 05:32 EEST
ЯДЕМ ХЛЯБ ПО 90 СТОТИНКИ    
Новини

В края на август ще има ново увеличение на насъщния - прогнозира търговският директор на "Добруджански хляб" Веселин Малев

 

Хлябът вече се продава по 90 стотинки от днес. За НДТ търговският директор на "Добруджански хляб" Веселин Малев съобщи, че увеличението е наложено заради високите цени на пшеницата, както и заради повишението в цените на другите консумативи. "Реално в момента килограм хляб струва 1.70 лв." - каза още Малев.



Най-масовият 700-грамов самун, произведен от добричката фирма, както и фолираните хлябове от сериите "Добротица" и "Гергана", се търгуват за по 90 стотинки, като най-евтин е хляб "Нашенски", който вече е 80 стотинки. В края на август ще има ново увеличение на насъщния, прогнозира още Малев. Според него, тогава стойността на хляба отново ще скочи с 5 до 10 %, което ще доведе до ново увеличение с 5 стотинки. "В момента твърдо сделките за пшеница се сключват при цена 400 лв./т, брашното пък е с цена 700 лв./т. Все още съществува реална опасност за осигуряването на зърнения и хлебен баланс на страната. Очаква се цената на пшеницата да продължи да се покачва. Лошото е, че няма да има царевица и слънчоглед. Ръжта се продава даже по-скъпо от пшеницата. Там сделките вървят при 410-420 лв./т" - каза още търговският директор на дружеството. В други краища на страната цената на хляба вече е минала левче, добави Малев и посочи, че например в Хасково самунът струва 1.10 лв. НДТ

 


Сходни връзки

ЯДЕМ ХЛЯБ ПО 90 СТОТИНКИ | 10 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЯДЕМ ХЛЯБ ПО 90 СТОТИНКИ
Автор: Anonymous да 2007-08-01 @ 11:07 EEST

Вече прекаляват!

Няма ли кой да ги контролира?

Не ги ли е срам да издевателстват над хората!

ЯДЕМ ХЛЯБ ПО 90 СТОТИНКИ
Автор: Anonymous да 2007-08-01 @ 14:16 EEST
Когато избирахте БСП да ви управлява, за какво си мислехте? Забравихте ли управлението на Луканов, Беров и Виденов?
ЯДЕМ ХЛЯБ ПО 90 СТОТИНКИ
Автор: Anonymous да 2007-08-01 @ 19:34 EEST
Za 1 godina 50% uweli4enie na cenata, towa e pazarna ikonomika ili kriworazbrana ciwilizaciq???A zaplatite? Prawim iznos na zarno za Turciq i koi pe4eli?
ЯДЕМ ХЛЯБ ПО 90 СТОТИНКИ
Автор: Anonymous да 2007-08-02 @ 08:03 EEST
цената няма нищо общо с т.нар. износ за турция....тук дори пшеницата е по-скъпа.
ЯДЕМ ХЛЯБ ПО 90 СТОТИНКИ
Автор: Anonymous да 2007-08-02 @ 10:37 EEST

Има, има... Кой управлява България?

ЯДЕМ ХЛЯБ ПО 90 СТОТИНКИ
Автор: Anonymous да 2007-08-04 @ 09:44 EEST
управляващите явно и дъжда могат да управляват....не само в България и то...в световен мащаб!!!!
съвземете се,не винаги някой ни е виновен,май сами сме си виновни...

ЯДЕМ ХЛЯБ ПО 90 СТОТИНКИ
Автор: Anonymous да 2007-08-04 @ 14:23 EEST

Ами заплатите ще се покачат, когато на пазара на труда се създаде дефецит на предлагане, както е в момента на пазара на зърното, доматите, вероятно и на други култури като слънчогледа ( цена на олиото ) и царевицата ( цена на месото ). В някои сфери на икономиката такъв дефицит има вече. :)

ЯДЕМ ХЛЯБ ПО 90 СТОТИНКИ
Автор: Anonymous да 2007-08-18 @ 13:43 EEST
Преди всичко искам да декларирам, че аз съм един от босовете на Мафията, която управлява и ограбва в момента България. Правя настоящето изявление от скука, а знаете, че човек, когато няма какво да прави, какво ли не прави. Както вече сте се уверили, ние като мафиози сме професионалисти и просто няма сила, която да успее да ни свали от власт още много поколения напред. И точно защото сме професионалисти, много се засягаме на чест, когато ни наричат комунисти или бивши комунисти. Вярно е, че всички ние - Главата на Мафията - сме бивши членове на Централния комитет на Българската комунистическа партия, но държа дебело да подчертая, че още много преди организирания от нас фарс на 10.11.1989г., бяхме изгонили от ръководните органи на тази партия всички комунисти. Много преди 10.11.1989г. ръководството на БКП нямаше нищо общо с комунистическите идеали. Просто превзехме отвътре и изтърбушихме тази партия с цел домогване до властта и лично облагодетелстване. И преди и след 10.11.1989г. нашата стратегия е здраво да държим властта и "законно" да си разпределяме всичко, което българският народ успее да произведе, т.е. народът осигурява приходната част, а ние разходната част на държавния бюджет.
Така че изрази като "и преди и сега БКП е мафия" и "червени боклуци" хем са верни, хем не съвсем. Искам идните поколения да имат вярна представа за нас - ПАРИТЕ са нашият единствен бог. На организираните от нас първи митинги на съюза на демократичните сили народът така страхливо седеше и мълчеше, че се наложи да мобилизираме цялата тайна полиция /държавна сигурност/ да ходи по митингите и да скандира "долу бкп". Не ми се мисли какво можеше да се случи с нас, ако не бяхме успели да заблудим народа и да го разделим на сини и червени. Щеше да стане страшно, ако ни бяха погнали заедно и комунисти и безпартийни. Но слава богу всичко мина като по ноти. Сега както народът, така и ние се успокоихме. Народът се обезвери напълно. Стана съвсем апатичен и направо до смърт примирен със съдбата си. Ние вдигаме до небето цените на вода, парно, ток, месо, а народът гледа как децата му умират от глад и болести, но не вдига глава. Въобще животът в България потече ужасно еднообразно и скучно. Някои от моите колеги мафиози от скука направо започнаха да се гаврят и да издевателстват над плебеите. Чрез държавна сигурност организираха предавания по някои от телевизиите, които директно разкриват цялата истина за така наречения "демократичен преход" след 10.11.1989г. и даже призовават на бунт за сваляне на управляващата Мафия от власт. Мамчетата от "държавна сигурност" започнаха също от скука да се демобилизират и вече да се чувстват никому ненужни. Даже вече не им пука дори в интернет да се появят и досиетата им.
И на мен вече ми писна да живея на гърба на този овчедушен народ. Заслужава си да пукне. И за да му стане още по-гадно ще му кажа:
1. Така ще си умреш, народе, с надеждицата да се случи чудо и някой да дойде и да те освободи от нас.
2. Страхувайки се и спасявайки собственото си живуркане, обричаш и принасяш съвсем съзнателно в жертва собствените си деца. И след двеста години нашите правнуци ще живеят на гърба на вашите и ще ги мачкат, както ние вас. Само буренясалите ви гробове ще станат свидетели как собствените ви деца клатят глави и с равнодушие тихо произнасят: "Бог да го прости, ама беше голям страхливец".
3. Нямаш си вярна и самопожертвувателна интелигенция, която да ти посочи пътя, обедини и поведе към освобождението от нашата Мафия. Всичко що- годе интелигентно в България сме го купили и срещу няколко сребърника доносничи и работи за държавна сигурност, т.е. за нас. А малкото останали тук-там невербувани от ДС полуинтелигенти сме оставили на доизживяване -да се изживяват като никому ненужни и безопасни интернет борци за свобода и демокрация. Тия тъпанари никога няма да разберат, че щом някой се появи два пъти във вестник или телевизия, това значи, че ние сме го пратили там с някаква цел. И как иначе след като всичко в тази страна е наше. Та ние знаем всеки българин, навършил 18 години, какво говори и за какво се бори, независимо дали живее в страната или в чужбина. Не се надявайте, че някога наистина ще ви покажем досиетата на държавна сигурност. Че коя мафия сама ще отреже клона на който седи.
4. Досега ти давахме само "хляб и зрелища", но ние - Мафията - вече сме уверени, че и това ти е много. Имаме намерение да ти съкратим хляба, за да видим колко можеш да издържиш само на зрелищата, които сме ти подготвили: разните му там брадъри, шоута, игри, избори, показни и непоказни убийства, борба с наркоманията, шампионски лиги, чалга, парламентарни репортажи, мерки за неотклонение, съдебни и извънсъдебни наказателни процеси и т.н. Естествено, ще преработим пак политическото пространство. Ще ти изработим нова десница, левица и център. За съжаление и в ДС вече трудно се намират добри актьори, така че ще се наложи и в бъдеще да гледаш старите муцуни. Всъщност кой коя партия ще оглави, и ние не знаем още, защото ги разиграваме на зарове.
5. Имаме споразумение с така наречените "западни демокрации" още преди 10.11.1989г. Ние стриктно изпълняваме нашите задължения и имаме тяхната пълна подкрепа. Така че твоят тунел е задънен и светлина никога няма да се появи.Преди всичко искам да декларирам, че аз съм един от босовете на Мафията, която управлява и ограбва в момента България. Правя настоящето изявление от скука, а знаете, че човек, когато няма какво да прави, какво ли не прави. Както вече сте се уверили, ние като мафиози сме професионалисти и просто няма сила, която да успее да ни свали от власт още много поколения напред. И точно защото сме професионалисти, много се засягаме на чест, когато ни наричат комунисти или бивши комунисти. Вярно е, че всички ние - Главата на Мафията - сме бивши членове на Централния комитет на Българската комунистическа партия, но държа дебело да подчертая, че още много преди организирания от нас фарс на 10.11.1989г., бяхме изгонили от ръководните органи на тази партия всички комунисти. Много преди 10.11.1989г. ръководството на БКП нямаше нищо общо с комунистическите идеали. Просто превзехме отвътре и изтърбушихме тази партия с цел домогване до властта и лично облагодетелстване. И преди и след 10.11.1989г. нашата стратегия е здраво да държим властта и "законно" да си разпределяме всичко, което българският народ успее да произведе, т.е. народът осигурява приходната част, а ние разходната част на държавния бюджет.
Така че изрази като "и преди и сега БКП е мафия" и "червени боклуци" хем са верни, хем не съвсем. Искам идните поколения да имат вярна представа за нас - ПАРИТЕ са нашият единствен бог. На организираните от нас първи митинги на съюза на демократичните сили народът така страхливо седеше и мълчеше, че се наложи да мобилизираме цялата тайна полиция /държавна сигурност/ да ходи по митингите и да скандира "долу бкп". Не ми се мисли какво можеше да се случи с нас, ако не бяхме успели да заблудим народа и да го разделим на сини и червени. Щеше да стане страшно, ако ни бяха погнали заедно и комунисти и безпартийни. Но слава богу всичко мина като по ноти. Сега както народът, така и ние се успокоихме. Народът се обезвери напълно. Стана съвсем апатичен и направо до смърт примирен със съдбата си. Ние вдигаме до небето цените на вода, парно, ток, месо, а народът гледа как децата му умират от глад и болести, но не вдига глава. Въобще животът в България потече ужасно еднообразно и скучно. Някои от моите колеги мафиози от скука направо започнаха да се гаврят и да издевателстват над плебеите. Чрез държавна сигурност организираха предавания по някои от телевизиите, които директно разкриват цялата истина за така наречения "демократичен преход" след 10.11.1989г. и даже призовават на бунт за сваляне на управляващата Мафия от власт. Мамчетата от "държавна сигурност" започнаха също от скука да се демобилизират и вече да се чувстват никому ненужни. Даже вече не им пука дори в интернет да се появят и досиетата им.
И на мен вече ми писна да живея на гърба на този овчедушен народ. Заслужава си да пукне. И за да му стане още по-гадно ще му кажа:
1. Така ще си умреш, народе, с надеждицата да се случи чудо и някой да дойде и да те освободи от нас.
2. Страхувайки се и спасявайки собственото си живуркане, обричаш и принасяш съвсем съзнателно в жертва собствените си деца. И след двеста години нашите правнуци ще живеят на гърба на вашите и ще ги мачкат, както ние вас. Само буренясалите ви гробове ще станат свидетели как собствените ви деца клатят глави и с равнодушие тихо произнасят: "Бог да го прости, ама беше голям страхливец".
3. Нямаш си вярна и самопожертвувателна интелигенция, която да ти посочи пътя, обедини и поведе към освобождението от нашата Мафия. Всичко що- годе интелигентно в България сме го купили и срещу няколко сребърника доносничи и работи за държавна сигурност, т.е. за нас. А малкото останали тук-там невербувани от ДС полуинтелигенти сме оставили на доизживяване -да се изживяват като никому ненужни и безопасни интернет борци за свобода и демокрация. Тия тъпанари никога няма да разберат, че щом някой се появи два пъти във вестник или телевизия, това значи, че ние сме го пратили там с някаква цел. И как иначе след като всичко в тази страна е наше. Та ние знаем всеки българин, навършил 18 години, какво говори и за какво се бори, независимо дали живее в страната или в чужбина. Не се надявайте, че някога наистина ще ви покажем досиетата на държавна сигурност. Че коя мафия сама ще отреже клона на който седи.
4. Досега ти давахме само "хляб и зрелища", но ние - Мафията - вече сме уверени, че и това ти е много. Имаме намерение да ти съкратим хляба, за да видим колко можеш да издържиш само на зрелищата, които сме ти подготвили: разните му там брадъри, шоута, игри, избори, показни и непоказни убийства, борба с наркоманията, шампионски лиги, чалга, парламентарни репортажи, мерки за неотклонение, съдебни и извънсъдебни наказателни процеси и т.н. Естествено, ще преработим пак политическото пространство. Ще ти изработим нова десница, левица и център. За съжаление и в ДС вече трудно се намират добри актьори, така че ще се наложи и в бъдеще да гледаш старите муцуни. Всъщност кой коя партия ще оглави, и ние не знаем още, защото ги разиграваме на зарове.
5. Имаме споразумение с така наречените "западни демокрации" още преди 10.11.1989г. Ние стриктно изпълняваме нашите задължения и имаме тяхната пълна подкрепа. Така че твоят тунел е задънен и светлина никога няма да се появи.
ЯДЕМ ХЛЯБ ПО 90 СТОТИНКИ
Автор: Anonymous да 2007-08-18 @ 18:41 EEST

Гьобелс, ти ли си братко? Как си го написал само!!! Бравос, Бравос! Юнак бабаит си ти!..

ЯДЕМ ХЛЯБ ПО 90 СТОТИНКИ
Автор: Anonymous да 2007-08-18 @ 23:28 EEST

Колко дни я мисли тази тирада? Или я копира от някой сайт?


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди