изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:53 EEST
165 ОТ РАФИНЕРИЯТА "КАЛИАКРА" СА УВОЛНЕНИ ОТ ДНЕС    
НовиниОт днес 165 работници и служители от рафинерията "Калиакра" в Добрич са уволнени. Вчера изтече срокът на уведомлението, което собственикът на завода за олио - мултинационалната компания "Бунге", изпрати на работници, синдикати и отговорни институции.

Преди това той реши да измести производството си в Унгария и да закрие това в Добрич.
Сформиран е екип от представители на Бюрото по труда, на работодателя, работници и община. Той трябва да изготви съвместен план за уволненията. 90 на сто от работниците, които остават без работа, не са се явили, обясни директорът на Бюрото по труда в Добрич Васил Сивков. Едва 20 уволнени са попълнили анкетни карти за включване в квалификационни курсове на бюрото. Само един работник е пожелал да му бъде намерена работа от Бюрото по труда. Малко са и тези, които искат да се регистрират на трудовата борса. От "Бунге" наели женевска фирма да проведе мотивационно обучение с освободените. От всички, само 12 се включили в него.
   "Бунге" предложи на уволнените работници и служители обезщетение от шест работни заплати. Те настояваха за 12. Тези, които не приемат споразумението и шестте заплати, ще получат само по една заплата.
 


Сходни връзки

165 ОТ РАФИНЕРИЯТА "КАЛИАКРА" СА УВОЛНЕНИ ОТ ДНЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди