изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:38 EEST
ОГНЕБОРЦИ БЛАГОДАРЯТ НА ГРАЖДАНИТЕ ЗА ЗАГАСЕНИ ПОЖАРИ    
Ред и сигурност22 пожара са станали на територията на Добричка област през двата почивни дни, съобщават от областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Те са основно  в сухи треви, стърнища и отпадъци.
В 11.20 часа вчера в пожарната служба в Генерал Тошево е получен сигнал за възникнал пожар в иглолистна гора в землището на с. Горица.

 В потушаването му са се включили 30 служители с четири противопожарни автомобила от районните служби на Ген. Тошево, Балчик и Каварна. Пожарът е ликвидиран около 14.40 часа. Той е унищожил около 50 декара с иглолистни дървета. Спасени са около 60 декара иглолистна гора и около 850 декара широколистна гора. Причината, довела до възникването на пожара, се изяснява.
Граждани са участвали в гасенето на част от пожарите в областта през почивните дни.  Особено значима е била помощта им при ликвидирането на пожарите в с. Горица, с. Дончево и с. Тянево, общ. Добричка. При последните два е имало реална опасност огънят да обхване големи гористи масиви.
 


Сходни връзки

ОГНЕБОРЦИ БЛАГОДАРЯТ НА ГРАЖДАНИТЕ ЗА ЗАГАСЕНИ ПОЖАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.18 секунди