изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:09 EEST
168 СЕ ИЗСЛЕДВАХА ЗА СПИН ПО ДОБРУДЖАНСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ    
НовиниЗа две седмици 1367 души са проверили своя ХИВ-статус в мобилния кабинет, който обикаля Черноморието в рамките на Националната лятна кампания "Изследвай се за ХИВ/СПИН - анонимно и безплатно", съобщават от Министерството на здравеопазването.

 Досега кабинетът беше в Шабла, където тест са си направили 27 души, в Каварна - 40, в Албена - 101. Обиколката на мобилния кабинет е през Златни пясъци, Варна, Обзор, Несебър и продължава по южното Черноморие. От безплатното и анонимно консултиране и изследване за ХИВ, което предлага екипът на мобилния кабинет, са се възползвали не само представители на широката общественост, но и на групи с рисково поведение, като мъже, практикуващи секс с мъже, лица, употребяващи наркотици, проституиращи и представители на ромската общност. 21 чуждестранни туристи също са си направили бърз тест за ХИВ в мобилния кабинет. Възрастовият диапазон на изследваните лица е много широк - от 18 до 65 години.
Националната лятна кампания "Изследвай се за ХИВ/СПИН - анонимно и безплатно", организирана от Програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН", ще продължи през август по южното Черноморие, като обхване 10 населени места.
 


Сходни връзки

168 СЕ ИЗСЛЕДВАХА ЗА СПИН ПО ДОБРУДЖАНСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди