изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:15 EEST
БСП не ще Саръев, Петков предвиди вълнения    
НовиниАко БСП не се наведат до край, ДПС няма шанс в Кърджали, каза столичният кмет и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата си с отеца вчера. Кандидатурата на отец Боян Саръев за кмет на Кърджали в момента е неприемлива.

Това заяви на пресконференция членът на ИБ на БСП Антон Кутев, предаде БГНЕС. Във вторник лидерите на ГЕРБ и “Атака” подпрепиха кандидатурата на Саръев с идеята тя да консолидира българския вот срещу ДПС. Отецът обаче ще каже дали ще играе на изборите след седмица-две. Саръев уточни, че ако получи подкрепата на БСП за него ще е по-лесно и ще е по-трудно, ако не я получи.
Ако БСП не се наведат до край, ДПС няма шанс в Кърджали, каза пък столичният кмет и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата си с отеца вчера.
Кутев не приема думите на Саръев, че в подкрепата на общата кандидатура за Кърджали не трябва да има комунисти. Надявам се да преразгледа позицията си, каза Кутев и обяви, че вероятно до септември няма да е ясна кандидатурата на БСП за Кърджали. Преди дни свещеникът каза, че не желае в инициативния комитет, който ще го подкрепи да има бивши комунистически номенклатури.

“Кандидатирането на отец Саръев в един, без съмнение, много чувствителен регион като Кърджакли, би могло да ескалира известни религиозни напрежения. Прекалено много опити са правени през годините в Кърджали да се насади етническо напрежение”. Това каза вътрешният министър Румен Петков по-рано пред БНТ. Според него дребни политически фактори ще се стремят да нагнетяват това напрежение по време на местните избори. Петков каза още, че според него попрището на отец Саръев е друго и хвърлянето му в политиката би било и негова лична грешка, и грешка на тези, които ще го използват. Коалициите “анти” би трябвало да сме оставили в миналото не само заради пълноправното ни участие в ЕС, а главно заради нашия манталитет, висока степен на търпимост и толерантност, която сме доказвали столетия наред, каза още Петков, цитиран от “Фокус”.
До две-три седмици БСП се очаква да обяви кого ще подкрепи за кмет на Бургас, каза още Кутев. Той съобщи, че ИБ е потвърдило доверието си към кметовете на Ловеч - Минчо Казанджиев, на Пазарджик - Иван Евстатиев, на Разград - Енчо Бояджиев, на Търговище - Красимир Мирев, на Севлиево - Йордан Стойков и на Попово - Людмил Веселинов.
 


Сходни връзки

БСП не ще Саръев, Петков предвиди вълнения | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди