изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 03:23 EEST
Кадафи-син: Французите уредиха свободата    
По светаСинът на либийския лидер Сейф Ал Ислам заяви, че французите са уредили освобождаването на шестимата български медици и са намерили пари за семействата на заразените със СПИН деца.

Това предаде преди минути Ройтерс, цитирана от БНР. Агенцията уточнява, Ал Ислам е казал това на среща с представители на в. Монд в Ница вчера, като е добавил, че никакви либийски пари не са дадени за децата.
“Не знам откъде французите ги намериха“, е добавил Ал Ислам.
Френската социалистическа партия, вчера поиска изслушване на външния министър Бернар Кушнер за условията при които са освободени българските медиците, но вътрешните разпри нямат нищо общо с България. Това заяви за БНР източник от социалистическата партия. Става дума за вътрешен проблем, а не за самото освобождаване, за което цялата ни страна бе мобилизирана, поясни за Националното радио източникът. От френската социалистическа партия обаче напомниха, че са били и против ядрено сътрудничество с Либия, а оттам отбелязват още, че с освобождаването на медиците режимът в Джамахирията не е станал демократичен като по чудо. Не може президентът на Франция да използва тяхното пускане за претекст, че обстановката там е променена, освен това е твърде опасно да се преминава към цялостно нормализиране на отношенията между Франция и Либия и съответно към доставки на ултрамодерни технологии като ядрен реактор, смятат оттам.
Социалистите смятат, че този въпрос първо е трябвало да бъде обсъден в рамките на комисията по външни отношения на Националното събрание, както и с другите заинтересовани страни. Социалистите поставиха въпроса за ролята на външния министър по либийския казус, а вчера техният лидер Франсоа Оланд заяви, че на практика Бернар Кушнер не е имал никаква роля, а всичко е било в ръцете на президента. От френската социалистическа партия определят като учудваща реакцията на Либия по повод помилването на медиците с указ на президента Първанов. Припомняме, че по този повод Джамахирията поиска Арабската лига да прекъсне дипломатическите, политическите и икономически отношения с България.
Сейф ал Ислам посочи още, че Либия е прокарала връзка между юридическото положение на Абдел Басет ал Меграхи, който е осъден в Шотландия за атентата над Локърби, и това на шестимата осъдени медици. Според Сейф ал Ислам Триполи е успяла да защити максимално интересите си в процеса с българите, а по отношение на случая Локърби, синът на Муамар Кадафи се надява Меграхи да се завърне най-скоро в Либия. http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Кадафи-син: Французите уредиха свободата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди