изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:26 EET
По-малко олио за здравословен живот    
ЗдравеПо-голямата консумация на риба защитава от вредни химикали, наречени простаноиди, чието увеличаване може да доведе до възпаление на редица тъкани и органи на организма.

Простаноидите помагат при контролирането на кръвното и алергичните реакции, но големият им брой може да доведе до тумори и болки на различни органи.

Най-безопасно влияние на човешкото здраве оказват простаноидите, съдържащи се в рибата, а най-опасни са тези - в олиото.

Лекари от Университета на Мичиган са изучили действието на тези химикали в клетъчните микроорганизми и са установили, че най-добър ефект оказват именно простаноидите, получени от рибите.

Те не само са полезни за общото здравословно състояние на човек, но също така намаляват активността но подобни вещества, които се открити в олиото. Учените смятат да разработят препарат на основата на простаноидите, който да има минимални странични ефекти.

actualno.com

 


Сходни връзки

По-малко олио за здравословен живот | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди