изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:13 EEST
"БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ МНОГО ДОБРА ГОЛФ-ДЕСТИНАЦИЯ"    
Новини

За втори пореден път вчера на посещение в областта бе легендата на голфа Гари Плеър. Повод за визитата му у нас бе инспекция на новоизграждащото се голф-игрище "Бляк сий рама", на което той е проектант. В момента девет от дупките са готови, като голфърът е дал и указания за затревяването на останалите 9.



Пред събралото се множество Плеър направи няколко демонстрационни удара на дупка № 3. Специално да види и да се запознае с легендата дойде и министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, за когото голф-играчът отново демонстрира удара си.

Пред журналисти по-късно известният с прозвището си Черен рицар на голфа заяви: "България може да бъде много добра голф-дестинация. Тук имате прекрасен климат, много добра храна и много добри хора. Страната ви разполага с плажове и слънце, а хората отиват, където е слънцето". Според него, за да привлече България платежоспособните богати голфъри правителството трябва да спонсорира провеждането на един евротурнир у нас. "Тогава ще имате много пари, защото голфърите харчат много и ще можете да строите болници, училища, домове за възрастни хора и да оправите инфраструктурата си" - каза още играчът. Според него, двете игрища, на които той е проектант - "Бляк сий рама" и "Тракийски скали", ще бъдат едни от най-красивите в света, заради невероятната гледка и прекрасното съчетание на море, зеленина.

"Аз самият съм от бедно семейство. Започнах работа, като през първите три години получавах заплата от 50 евро на месец. Тогава играех футбол, баща ми ме накара да играя голф и сега не съжалявам. Ако бях продължил да играя футбол, на 40 години щях да спра. Сега съм на 72 години и още играя голф" - разказа още Плеър. Той добави, че голфът като спорт все повече се разраства и намира все повече почитатели по целия свят. Особено силно развитие на този спорт имало през последните години в Източна Европа, като привлекателността на Източна Европа била и в това, че тук на прилична цена човек можел да стане собственик и на къща в самото голф-игрище. НДТ

 

СНИМКИ

 


Сходни връзки

"БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ МНОГО ДОБРА ГОЛФ-ДЕСТИНАЦИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди