изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:15 EEST
РИ НА МОН ЗАКРИВА ОЩЕ ЕДНА ПАРАЛЕЛКА СЛЕД 7 КЛАС    
НовиниЗа новата учебна 2007/08 година ще бъде закрита още една паралелка в училищата в Добрич. Това съобщиха от Регионалния инспекторат на МОН след проведеното трето класиране на кандидатстващите след седми клас ученици. Общо 648 деца се явиха на  изпитите за прием след седми клас. Още след първо класиране бе закрита със заповед на директора на РИ на МОН Рина Иванова паралелката по музика в СОУ "Св.Климент Охридски". Проблемни бяха паралелките по хореография в същото училище, и тези по испански език в ХГ "Св. Св. Кирил и Методий", както и "системен програмист" в ПГМЕ "М. В. Ломоносов". Те вече са запълнени. След трето класиране обаче се закрива паралелката "информационни технологии" в СОУ "Димитър Талев". Все още има свободни места в някои от училищата в общината.

Така в паралелка "хореография" на СОУ "Св. Кл. Охридски" има осем свободни места, в английски език на СОУ "П. Р. Славейков" - 4, пак по английски, но в ХГ "Св. Св. Кирил и Методий" - 2, по испански - също там - 8 места, в паралелките по информатика и биология в ПМГ "Иван Вазов" има по едно свободно място, осем са свободните места в ПГМЕ "М. В. Ломоносов", а пет в паралелката по английски език в СОУ "Стефан Караджа" в Каварна.
Там, където има свободни места, те ще бъдат обявени от директорите на училищата и ще започне запълването им. Учениците имат възможност да подадат документи, а директорите - да потърсят децата и да ги поканят в училището. До 10 август директорите трябва да определят регламента за запълване на свободните места, обясниха от РИ на МОН.
 


Сходни връзки

РИ НА МОН ЗАКРИВА ОЩЕ ЕДНА ПАРАЛЕЛКА СЛЕД 7 КЛАС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди