изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:22 EEST
15 УЧИЛИЩА ОТ ОБЛАСТТА СА ОДОБРЕНИ ПО ПРОГРАМА "СПОРТ В УЧИЛИЩЕ"    
ОбразованиеВчера Министерството на образованието и науката обяви резултатите от проведения конкурс за проекти по програма "Модернизация на материалната база в училище", модул "Спорт в училище". В него финансиране от държавата ще получат 15 училища от областта, от които 11 са от град Добрич. Там ще се финансират проекти за реконструкция на спортни зали и игрища. Статистиката на МОН сочи, че в 650 общински и 20 държавни училища в страната изобщо няма физкултурни салони. В 500 от учебните заведения съществуващите не могат да задоволят потребностите за провеждане на обучение. В лошо състояние са 8 534 закрити спортни обекта и 2 445 открити.

В община Добрич за финансиране са одобрени Финансово-стопанската гимназия, ЕГ "Гео Милев", ПМГ "Иван Вазов", ОУ "Христо Ботев", Професионалната гимназия по строителство и архитектура, ОУ "Хан Аспарух", СОУ "Св. Св. Кл. Охридски", СОУ "Д. Талев", Професионалната гимназия по аграрно стопанство, СОУ "Г. С. Раковски", ХГ "См. Св. Кирил и Методий". Одобрен е проект на СОУ "Н.Й. Вапцаров" в Ген. Тошево, на СОУ "Й. Йовков" в Тервел, на ОУ "Отец Паисий"в с. Батово и СОУ "Братя Миладинови" - в Каварна.
 


Сходни връзки

15 УЧИЛИЩА ОТ ОБЛАСТТА СА ОДОБРЕНИ ПО ПРОГРАМА "СПОРТ В УЧИЛИЩЕ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди