изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:20 EEST
БОГАТИ БЪЛГАРИ - СРЕД КУПУВАЧИТЕ НА ИМОТИ В ГОЛФ-ИГРИЩАТА    
ОбществоНай-скъпо продаденият имот в "Бляк сий рама" бил изтъргуван за 1.4 млн. лв.

От маркетинговия отдел на голф-комплекса "Бляк сий рама" били изненадани от темпа на продажбите на вече готовите вили в комплекса, както и от състава на купувачите. Това заяви пред журналисти маркетинговият директор на комплекса Виолета Будева. В сравнение със старта на продажбите преди 9 месеца, сега дружеството имало ръст на цените от над 30 процента. Изненада породил съставът на купувачите. "Нашите очаквания бяха болшинството да са чужденци и то главно англичани на база на бума, който регистрират фирмите за недвижими имоти на този пазар. Оказа се, че от готовите вече вили са продадени 80 процента, от които пък 50 % са купени от българи. Англичаните имат едва 10 % от продажбите" - каза още Будева. От дружеството се похвалиха още, че само преди дни са подписали и най-голямата си засега сделка, като мераклия за къщичка в игрището е броил 1.4 млн. лв. Будева добави още, че сред техните клиенти са шестима от най-богатите българи в страната.
"Блек сий рама" е едно от големите игрища, които се изграждат по Северното Черноморие на територията на областта ни. Инвеститори са българската голф-асоциация в лицето на нейния председател Красимирл Гергов и двама от социолозите - Кънчо Стойчев и Андрей Райчев. Досега в голф-игрището и самият комплекс били вложени 100 млн. евро. "Бляк сий рама" е първото игрище у нас, което е от затворен тип. На негова територия ще има общо 500 вили с басейни и прекрасна гледка към морето. Всяка от вилите се смята за готова едва, когато е и напълно обзаведена. Комплексът ще има голф-академия, както и много други спортни съоръжения - игрища за баскетбол, волейбол, тенис-кортове. Предстои изграждането на бутиков хотел от категория над пет звезди. Първото вилно селище "Bell Tower" (Камбанарията) вече е готово.
Минималната цена на квадратен метър жилищна площ, за която се търгуват вилите е 1000 евро, докато максималната непрекъснато се покачвала, казаха още от дружеството.
През юни 2008 година голф-игрището ще започне да функционира, а целият комплекс "Блек Сий Рама" ще бъде завършен през 2010 година.
Атанас Голомеев, който пък е сред инвеститорите на другото изграждащо се голф-игрище в района "Тракийски скали", заяви за НДТ , че те също имат продажби на апартаменти още на зелено. Средно цената на квадратен метър жилищна площ в игрището, което е по-близо до Каварна вървяла 1500 евро. Сред купувачите на апартаменти имало всякакви националности, но най-много били руснаците. С апартаменти на "Тракийски скали" се сдобили още ирландци, англичани, естонци. През 2008 г. трябвало да бъдат завършени първите 9 дупки, докато цялото игрище и трябва да започне да функционира през 2009 г., каза баскетболната ни легенда.
 


Сходни връзки

БОГАТИ БЪЛГАРИ - СРЕД КУПУВАЧИТЕ НА ИМОТИ В ГОЛФ-ИГРИЩАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди