изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:47 EEST
БАСКЕТБОЛЪТ УМРЯ, ЗАЩОТО В НЕГО НЯМА ПАРИ    
СпортТвърди легендата на българския баскетбол Атанас Голомеев

Днес един от най-успешните ни баскетболисти смени размера на топката и се насочи вече към голфа. Атанас Голомеев е и сред инвеститорите на изграждащо се в близост до Каварна голф-игрище. Докато се наслаждава на майсторството на ударите на голфъра Плеър, питам как се справя той самият с голфа
- Трудно, вярно е, че за човек с моя ръст не е толкова лесно, но е пък много приятно. Научих се за две години и вече ми е приятно да играя голф.
- Какво стана с българския баскетбол?
- Баскетболът ни е много зле. Не се работи, а не се работи, защото в баскетбола няма пари. Нямаме центрове, докато не си създадем центрове, ще ни е много трудно.
- Какво според Вас, трябва да се направи, за да го има отново този спорт?
- Най-елементарното - ние нямаме зала никъде, където може да се проведе едно първенство. С какво разполагаме - само със залата на Двореца на спорта във Варна - всичко правим там - не може. Трябва да имаме зали, трябва да се работи с децата. Хубаво е, че се появи т. нар. уличен баскетбол - така поне децата се палят за играта. Но трябва да има съдействие и от общините - те могат да предоставят места, където да бъдат направени зали, в които да бъдат привлечени младите хора и да се работи с тях.
- Кой е любимият баскетболист и кой е голфърът, на когото се възхищавате?
- Сред баскетболистите с удоволствие гледам играта на Леброн Джеймс, а от голфърите съм почитател на южноафриканеца Ърни Елс.
 


Сходни връзки

БАСКЕТБОЛЪТ УМРЯ, ЗАЩОТО В НЕГО НЯМА ПАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди