изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:50 EEST
ОБЛАСТНА УПРАВА ТЪРСИ 5 МЛАДИ СПЕЦИАЛИСТИ    
НовиниОт пресслужбата на областна администрация информират, че започна втора процедура за кандидатстване по Националната програма "Старт на кариерата" на Министерството на труда и социалната политика. В рамките на кампанията областна администрация Добрич е заявила 5 работни места по Програмата, в която участва успешно няколко години и чрез нея в основния щат на администрацията са преминали доста млади специалисти.

Сред обявените работни места, за които се търсят млади хора, са административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността, административен контрол. Според информация на Регионалната служба по заетостта - Добрич, по Програмата могат да кандидатстват младежи на възраст до 29 години, без трудов стаж по специалността, които са завършили висше образование през предходната и текущата година и имат добър успех от дипломирането (над 4.00), уточняват още от пресслужбата на губернатора. Нов момент в кампанията е възможността документи да подават не само безработни, но и заети младежи, които отговарят на условията за кандидатстване, но към настоящия момент не работят по специалността си. Съгласно критериите за подбор по Програмата, необходимо условие е младежите да бъдат регистрирани като активно търсещи работа лица в дирекциите "Бюро по труда". Младите специалисти се наемат на трудов договор със срок до 9 месеца. До 17 август се събират документи за участие в Програмата в дирекциите "Бюро по труда" по местоживеене, като трябва да се посочат ведомствата и работните места, за които се кандидатства. Всяко лице може да кандидатства едновременно за три работни места, но само за едно работно място при един работодател по Програмата.
 


Сходни връзки

ОБЛАСТНА УПРАВА ТЪРСИ 5 МЛАДИ СПЕЦИАЛИСТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.24 секунди