изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 14:43 EEST
ГЕРМАНИЯ ОПИСВА ВОЕННИТЕ СИ ГРОБОВЕ У НАС    
НовиниВоенно гробище-музей в Добрич бе първото, където преди 7-8 години немска неправителствена организация дойде, за да се грижи за войнишките немски гробове

Военният аташе в посолството на Германия у нас Аксел Пютц и неговият адютант Матиас Шатауер вчера бяха в Добрич. На среща с кмета Детелина Николова те са съобщили, че визитата е част от обиколката им на мемориалите, в които са погребани немски войници. Сред тях е и военното гробище-музей в Добрич. При обиколката си те правят каталог на войнишките паметници. Той ще бъде предоставен на организация в Германия, която се грижи за немските военни гробища. Ще бъде предложено - с цел съхраняване и добра поддръжка, тук да бъдат изпратени младежи на доброволни начала, които да се погрижат за доброто състояние на гробовете.
Немският военен аташе посети и Военно гробище - музей в Добрич. То е най-голямото такова от Първата световна война у нас, припомни уредникът му Радослав Симеонов. В него са погребани войници от седем националности от пет вероизповедания, загинали по време на Първата световна война. Сред тях има и осем единични гроба на немски войници.
   Военното гробище в Добрич е първото у нас, където неправителствена организация от Германия, по свой проект, в продължение на две години поддържаше гробовете на немските войници. През 1999 и 2000 г. тук бяха младежи от Германия, за да ги почистят и преведат в добър вид.
 


Сходни връзки

ГЕРМАНИЯ ОПИСВА ВОЕННИТЕ СИ ГРОБОВЕ У НАС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди