изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:53 EEST
СИНДИКАТИТЕ СЕ ПРЕБРОЯВАТ    
НовиниДо 10 август трябва да завърши преброяването на синдикатите и работодателските организации. То се извършва въз основа на Постановление на министерски съвет, съобщи регионалният координатор на КНСБ Гинка Василева. Такова преброяване се извършва на всеки четири години. Целта му е да се знае кои са представителните организации на работници и работодатели, които имат право да участват в националните социални органи.

До момента обаче от 220 организации на КНСБ в Добричка област е приключило преброяването в едва 100, за което има предадени протоколи. Основната причина за трудностите е ваканционният период, твърди Г. Василева. Най-проблемна е ситуацията в сферата на образованието. В материалния сектор преброяването е завършило в 80 на сто от структурите. Остават основно тези в учебните заведения. Г. Василева не изключва срокът да бъде удължен именно заради  ваканционния период. Тя не очаква сериозна промяна в броя на синдикалните членове на КНСБ. Твърди, че през последните две години има тенденция на запазване на броя им, като уравновесяването идва от факта, че колкото структури се закриват, толкова нови се откриват.
 


Сходни връзки

СИНДИКАТИТЕ СЕ ПРЕБРОЯВАТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди