изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:29 EEST
Не благословиха Саръев да се яви за кмет    
ПолитикаПловдивският митрополит Николай не даде благословията си да се занимавам с политика и да се кандидатирам за кмет на Кърджали.

Това съобщи отец Боян Саръев, за когото подкрепа за кмет на Кърджали обявиха от "Атака", ГЕРБ и ВМРО. "Пловдивският митрополит заяви, че политиката е за политиците, а духовниците трябва да гледат духовното си поприще. Това е така и съм съгласен с него, нито каноните, нито уставът на Българската православна църква позволяват несвойствени занимания на свещениците, освен чисто църковни", обясни Саръев. Пловдивският митрополит цени високо моята личност, цени ме като свещеник и моята мисия в Родопите и е вероятно политиката да ме похаби, каза отецът пред БНР, цитиран от БГНЕС. Той допълни, че ако е решил, че непременно ще се занимава с политика, би го направил, но трябва да се раздели с неговото призвание, което е неговата духовна същност, а именно духовенството. Не бих могъл да направя това, категоричен бе Боян Саръев. Още повече не съм убеден, че съм единственият човек, който би могъл да обедини българите в Кърджали и да разбие монопола на ДПС, допълни той.
"Хора от селата около Кърджали вадят масово лични карти с фиктивни адреси в града, за да могат на бъдещи избори да гласуват за кмет на Кърджали, а не на селото. След отхвърлянето на уседналостта е ясно, че ще дойдат автобусите от Турция, които ще предрешат съдбата на Кърджали, но нека това да тежи на съвестта на БСП", коментира свещеникът.
И преди да изразим подкрепата си за Боян Саръев за кмет на Кърджали, ГЕРБ имаше своя кандидатура, съобщи неформалният лидер на партията Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС. "При мен преди време дойде отец Саръев за съдействие да участва в изборите и аз не можех да откажа на един православен свещеник", обясни Борисов. Сега обаче ние ще издигнем нашата кандидатура, допълни столичният кмет. Той не пожела да уточни коя е тя. За това може да питате в централата на ГЕРБ, упъти медиите Борисов.
Приемам отказа на Пловдивския митрополит Николай да разреши на отец Боян Саръев да се занимава с политика и да се кандидатира за кмет на Кърджали като слугинаж спрямо Ахмед Доган, каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Жалко и тъжно е един български митрополит да става прислуга на Ахмед Доган, коментира Сидеров. Според него на практика с отказа си той е дал на ДПС властта в Кърджали. Сидеров каза още, че върху Митрополит Николай е оказван натиск от страна на вътрешния министър Румен Петков и на президента Георги Първанов. Той допълни, че управляващите очевидно са се стреснали от кандидатурата на Саръев.
Нещата продължават, ако не с един, с друг кандидат, важното е с обща воля да се върви напред. Както беше казал поетът “Какво тук значи някаква си личност”. Това каза за “Фокус” лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.
 


Сходни връзки

Не благословиха Саръев да се яви за кмет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди