изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:55 EEST
Започна Световното първенство по варене на кафе    
ЛюбопитноСпециалисти по варене на кафе от 47 страни участват в откритото днес в Токио VIII Световно първенство за баристи -2007, съобщи ИТАР-ТАСС.

Нека припомним, че барист е човекът, който познава всички възможни видове кафета. Той е професионално обучен да ги приготвя и сервира.

На първия тур на световното първенство за баристи в Токио участниците за 15 минути ще трябва да приготвят 4 чашки ароматно еспресо, капучино и напитка от кафе по собствена рецепта.

От тях за финала, който ще се състои на 2 август, ще попаднат само шестима, за да повторят същото още един път.

Съдийската бригада е съставена от 7 души. Тя ще оценява участниците по няколко критерия. Преди всичко по вкуса и аромата на свареното кафе. Особено внимание съдиите ще отделят и на техническата страна на процеса.

Ще оценяват например качеството на млечната пяна. Победителят в световното първенство, което за пръв път се организира в азиатска страна, ще получи купа, 3000 долара и признанието, че е най-добрият специалист по варене на кафе в света за 2007 година. БТА

 


Сходни връзки

Започна Световното първенство по варене на кафе | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди