изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:49 EET
ПРЕБИХА НЕМСКИ ТУРИСТ В КРАНЕВО    
Ред и сигурностТримата неизвестни побойници са му задигнали пари, мобилен телефон и документи

58-годишен немски турист е бил пребит в Кранево през нощта на 3 срещу 4 август. Бил е намерен от полицаи. Прегледан е от екип на Спешна помощ в Албена. На следващия ден е настанен в отделението по неврохирургия на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Предстои днес да бъде изписан, за да може утре да отпътува за родината си. В полицията до нашето обаждане вчера случаят не беше заведен като престъпление.
Конрад Йоханес е от град Ферендорф, Германия. От десетина години ежегодно идва на почивка у нас. При това - по два-три пъти годишно. По традиция досега е отсядал в курорта Албена. Когато приятелите му българи тази година го посрещнали на летището и го попитали къде ще отседне, той пожелал този път да е нещо различно - решил, че иска да бъде на квартира в Кранево, което преди само бил посещавал. Намерили му квартира. В петък вечерта мъжът бил на гости на свой приятел българин - също в Кранево. Когато се прибирал към квартирата си около 2 часа след полунощ в събота, бил нападнат от трима души. Единият го ударил в гърба и го повалил на земята. Другите двама го налагали по главата и тялото. Междувременно успели да му задигнат 1700 лева, мобилен телефон и документи. Открили го полицаи. Те се обадили за спешна помощ в Албена. Раните му обработил пристигнал лекар от Албена. След това мъжът се прибрал в квартирата си. На следващия ден хазяйката му започнала да търси негов приятел. Обадили се на Стоян Арнаудов, който го довел в болницата в Добрич. Тук Конрад Йоханес е бил приет и изказва своите благодарности към екипа на отделението по неврохирургия за положените грижи.
Днес той ще бъде изписан, за да може утре да отпътува от страната. Той не желае от случката да се прави антикампания на туризма в България. Надява се, че извършителите на деянието ще бъдат разкрити.
От отделението по неврохирургия обясниха, че към вчерашна дата мъжът вече бил в добро състояние. Имал следи от удари по лицето, бил е ритан.
От специалистите от Спешна помощ в Албена научихме, че сигналът е бил получен при тях към 3,40 ч. В 4,10 ч. мъжът е бил обслужен. Направена му е била промивка, имал е контузии и охлузвания по лицето. Когато екипът си е заминал, той бил контактен и в съзнание.
От ОД "Полиция" съобщиха по повод запитване на НДТ, че имат сигнал от граждани за инцидент с немския гражданин. Била викана линейка, която му оказала медицинска помощ. Той не бил заявил, че спрямо него е извършено престъпление. Едва след нашия сигнал полицията започна да третира случая като престъпление, независимо че мъжът очевидно е бил пребит. В ОД "Полиция" нямали данни за кражбата
 


Сходни връзки

ПРЕБИХА НЕМСКИ ТУРИСТ В КРАНЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди