изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:52 EET
70-ГОДИШНА ТЪРГОВКА НА ПРАСКОВИ ЩЕ СЪДИ ПОЛИЦИЯТА    
Ред и сигурностОт ОД "Полиция" отричат да са употребявали насилие срещу търговците по пътя за кв. "Рилци"

Вчера 70-годишната Руска Георгиева, която получи нервна криза в неделя при възникнал конфликт между полицаи и търговци на праскови, заяви, че ще съди полицаите. Близките й казали, че тя си е извадила медицинско свидетелство, което показвало, че има кръвонасядания.
Припомняме, че при проверка на служители на реда на търговците на праскови е станало спречкване. Това се случило около 13 часа на КПП след кв. Рилци. Служителите на реда наредили на производителите да напуснат пътното платно пред КПП-то, защото сергиите им били предпоставка за предизвикване на ПТП. Възрастната жена, която била с болно сърце и високо кръвно, реагирала по-остро и била повалена на земята от двамата служители на Първо РПУ.




От областна дирекция "Полиция" вчера разпространиха становище, в което се казва, че на 5 август 2007 година в дежурната част на Първо РПУ - Добрич е получено телефонно обаждане от гражданин, във връзка със създали се усложнения от движението на автомобилите на горепосоченото място. Изпратеният полицейски автопатрул установил, че автомобили и камиони са спрели безразборно в двете пътни ленти и създават реална предпоставка за възникване на тежки пътно-транспортни произшествия. Служителите на полицията започнали да установяват самоличността и да предупреждават търговците да се оттеглят от платното. Част от продавачите изпълнили полицейските разпореждания, а други отказали да представят документите си за самоличност и започнали да негодуват, обясняват от ОД "Полиция". Една от негодуващите жени получила нервна криза. Служителите на полицията извикали линейка и тя била транспортирана до Центъра за спешна медицинска помощ.
При възникналата ситуация областна дирекция "Полиция" категорично заявява, че за нормализиране на пътната обстановка в района на тържището не е употребявана физическа сила и други помощни средства от страна на служителите на полицията. Дирекцията предупреждава водачите, че всички подобни тържища по пътищата на областта представляват съществена опасност за живота и здравето на гражданите.
Присъствали на инцидента разказаха, че полицаите са действали, според тях, пресилено и неадекватно. Твърдят, че не е било необходимо да се държат по този начин с производителите на праскови, които в мнозинството си са възрастни хора на 60-70 години, хора, които нямат престъпно поведение или прояви. "Ако бяха дошли и ни бяха обяснили да се оттеглим с метър-два навътре от платното, щяхме да го направим, без някой да има претенции, но не и да идват да ни искат личните карти, да пишат актове и да ни заплашват, че ще ни прибират в полицията, ако нямаме лични карти" - разказаха част от потърпевшите. Те добавиха, че именно такъв е бил инцидентът със 70-годишната Руска Георгиева. И други търговци нямали в себе си лични карти, но били по-млади. Полицаите обаче предпочели да дърпат баба Руска за ръката и да й обясняват как ще я водят в полицията. Най-вероятно възрастната жена много се е изплашила, коментираха те. И попитаха, щом е толкова опасен този микропазар, който съществува от около десет години, колко пътни инцидента са възникнали в района досега. Както и защо полицаите са им обяснявали, че ще им съставят актове за неправомерна търговска дейност на територията на общината, щом те продават след табелата и за този участък вече се изисква винетка, т.е. той е част от републиканската пътна мрежа. И питат още дали полицията по същия начин контролира и търговките на плът, които предлагат "стоката" си на околовръстното, т.е. по същата логика - пак на територията на общината. Хора, които са били на пазара в неделя казаха, че около час преди да възникне инцидентът, праскови си е купил и ексдепутатът, а сега шеф на Комисията по разсекретяване на досиетата Ефтим Костадинов. От ОД "Полиция" категорично заявиха, че лицето, което е подало сигнала при тях, не е той.
 


Сходни връзки

70-ГОДИШНА ТЪРГОВКА НА ПРАСКОВИ ЩЕ СЪДИ ПОЛИЦИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди