изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:59 EEST
ДОБРИЧ ЩЕ Е ДОМАКИН НА ФЕСТИВАЛ НА СЛЕПО-ГЛУХИТЕ    
НовиниПетият национален фестивал на специфичните възможности на сляпо-глухите ще се проведе за трети път в Добрич, под патронажа на кмета Детелина Николова, съобщиха от общината. Събитието ще се проведе от 9 до 16 август. То ще се реализира по съвместен проект на Националната асоциация на сляпо-глухите и Община Добрич, финансиран от Агенцията за хората с увреждания.

 Проектът "Ние водим достоен живот" е на стойност 15 хиляди лева и дава възможност да се увеличи броят на участниците. Очаква се тази година в петия фестивал на специфичните възможности да се включат 180 души с увреждания. Те ще вземат участие и в инициативите, посветени на 10-ата годишнина от създаването на Националната асоциация на сляпо-глухите в България.
   Програмата на националния празник включва шесто държавно първенство по шахмат, национален фестивал на художествената самодейност и пето държавно първенство по общо-физически и лекоатлетически дисциплини. По проекта "Ние водим достоен живот" ще бъдат издадени 100 сборника с лично творчество на сляпо-глухи участници в литературен клуб "Вдъхновение". 20 сборника ще бъдат отпечатани на брайл.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ЩЕ Е ДОМАКИН НА ФЕСТИВАЛ НА СЛЕПО-ГЛУХИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди