изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 08:06 EEST
СТАРТИРА ПРОГРАМА "РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ"    
НовиниВ началото на октомври ще може да се кандидатства по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съобщи зам.-кметът Галина Митева. Това ще могат да сторят със съответните проекти общини, учебни заведения, неправителствени организации.

По няколко от дейностите по програмата могат да подготвят проекти и общините. По процедура "Благоприятна мултикултурна среда"  ще се осигурява финансиране от 50 до 100 хиляди лева за образователна интеграция на децата от етническите малцинства. По направление "Училището- привлекателно за младите хора" ще се осигуряват от 10 до 50 хил. лева за развитие на детските умения в културата, науката и спорта. Сред бенифициентите могат да бъдат неправителствени организации и спортни клубове. По програма "Грижа в семейната среда" ще кандидатстват доставчици на социални услуги. Сумите, осигурени за  грижи на самотно живеещи  и хора с увреждания, са  от 40 до 90 хил. лв.  Предприемачите могат да осигурят квалификационни услуги и обучение на заети лица по друга процедура на оперативната програма. Тя предвижда 391 166 лева, колкото е  т.нар. "праг" на държавната помощ или 200 000 евро в рамките на 3 години. Г. Митева съобщи, че има промени по оперативна програма "Регионално развитие" и общините могат да участват с проекти за изграждане на възобновяеми източници на енергия.
 


Сходни връзки

СТАРТИРА ПРОГРАМА "РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди