изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:35 EET
СКАНДАЛ С ДОБРИЧКИ АДРЕС В РОДНИТЕ НИ ЩАНГИ    
СпортГолям скандал се завихри в родните ни щанги точно година преди откриването на летните Олимпийски игри в Китай. Този път интригата има добрички адрес и касае състезателя Анани Ташев.

След като научиха, че спортната комисия към община Добрич ще отпусне средства на щангиста за подготовка за олимпиадата в Пекин, треньорският щаб на националния мъжки отбор изрева, че Ташев не влиза в техните сметки за големия спортен форум догодина.

“От месец и половина издирвам състезателя и не мога да го открия. От медиите от Добрич разбирам, че е олимпийска надежда и че ще му отпускат средства за подготовка. Не смятам да разчитам на него и не знам кой от федерацията му е издал уверение, че влиза в сметките ми”, категоричен бе старши треньорът на “трикольорите” Пламен Аспарухов.

Веднага потърсихме за коментар президентът на СКВТ “Добрич” Веселин Божков, който остана изненадан от думите на Аспарухов и заяви, че в личен разговор с треньора го уверил, че Анани Ташев в момента има плувни курсове, след които ще се присъедини към националите, а това ще стане след 25 август.

“Не вярвам, че има здравомислещ треньор, който да се откаже от добрите си състезатели. Анани е републикански шампион на България за тази година в кат. до 77 кг. Надявам се в крайна сметка разумът да надделее и той да бъде включен за олимпиадата”, каза Веселин Божков.

На въпрос на НДТ кой и кога е издал уверението от федерацията, че Ташев е олимпийска надежда и на него може да се разчита за игрите в Пекин, Божков отговори, че документът е бил издаден от президента на федерацията Антон Коджабашев преди 15-20 дни. Помощник-треньорът на националния мъжки отбор Диян Дейков заяви, че е разговарял с Коджабашев, който го уверил, че не е издавал такъв документ и ако има, то той явно е фалшифициран. В такъв случай дори може да се стигне до прокуратурата.

Потърсихме за коментар и състезателя, който заяви, че от него се иска само да тренира и в момента той прави това.

“В момента работим спокойно. Дори да не вземат Анани на олимпиадата, неговата спортна кариера няма да свърши. Те нека да не го вземат, а ние ще бием националите на Аспарухов на всички първенства”, закани се Божков, който очаква разумът да надделее, защото е публична тайна, че съгражданите ни Божков и Дейков бяха в два отделни лагера при избора за президент на родната ни централа. Единият подкрепяше Андон Николов, докато другият бе на страната на Коджабашев.

Председателят на спортната комисия Йордан Йорданов заяви, че ще говори със старши треньора Пламен Аспарухов и президента на родната ни централа по вдигане на тежести Антон Коджабашев преди да бъдат отпуснати средства за състезателя. “Ще бъде много жалко, ако Анани Ташев не участва на олимпиадата. Той е талантлив спортист, който заслужава да увенчае кариерата си, като представи Добрич на големия спортен форум”, заяви Йордан Йорданов.

 


Сходни връзки

СКАНДАЛ С ДОБРИЧКИ АДРЕС В РОДНИТЕ НИ ЩАНГИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
СКАНДАЛ С ДОБРИЧКИ АДРЕС В РОДНИТЕ НИ ЩАНГИ
Автор: Anonymous да 2007-08-08 @ 09:07 EEST

Не му прави чест на Дейков да работи против добричките спортисти. Няма значение, че не са от неговия клуб, те прославят и Добрич и България. Нека Дейков да мисли по-глобално, а не само за собствения си интерес.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди