изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:46 EEST
ВАРНЕНСКИ КОНСОРЦИУМ ЩЕ СНАБДЯВА БАЛЧИК С ГАЗ    
НовиниДържавната комисия за енергийно и водно регулиране издаде лицензия за разпределение и обществено снабдяване с природен газ на територията на община Балчик на варненското дружество "Консорциум Варна Про Енерджи" ООД. Комисията е одобрила бизнес плана на дружеството за периода от 2008-2012 година, като лицензията е за срок от 35 години.

Според решението на Общинския съвет за газификацията, до 6 месеца от датата на получаване на лицензията трябва да е изготвен работният проект за разпределителните газопроводи, а строителството им да започне до 12 месеца от получаването на строително разрешение. Захранването с газ ще става от газопреносната мрежа на "Булгартрансгаз" ЕАД. Ще бъде изградено магистрално газопроводно отклонение от Аксаково до Кранево, Албена и Балчик. Според инвестиционната програма в Кранево през 2012 година се предвижда навлизането в населеното място. КК "Албена" се разглежда като самостоятелен потребител. В Балчик през 2008 година ще бъде изградена вътрешна градска мрежа, която ще достигне до потребителите на индустриалната зона, а през 2009 г. ще бъдат покрити по-голямата част от общинските обекти, големите хотели по крайбрежната алея и ще се навлезе в битовия сектор.
Дружеството предвижда създаването на диспечерски център, който ще осигурява непрестанна връзка с потребителите и стопанските структури.
В периода 2010-2012 година се прогнозира достигане до 100% от всички обществено-административни и търговски потребители, както и уплътняване на мрежата до участъците, където се намират основната част от потенциалните битови потребители. В края на петгодишния период се очаква да бъдат присъединени около 50% от тях.
За времето от 2008 до 2012г. дружеството предвижда да вложи 7 млн. 174 хил.лв. за изграждането на съоръжения и газопроводи общо 61,3 км. Очаква се през този период потребителите да станат около 860.
 


Сходни връзки

ВАРНЕНСКИ КОНСОРЦИУМ ЩЕ СНАБДЯВА БАЛЧИК С ГАЗ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди