изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:41 EEST
СТОПАНИ НЕ ПАЛЯТ СТЪРНИЩА В РЕГИОНА...ЗАСЕГА    
ЕкологияНе са констатирани запалени стърнища на територията на РИОСВ - Варна, където попада и област Добрич, от началото на лятото до момента.

Това са установили представители на екоинспекцията, се съобщава в нарочно прессъобщение, разпространено до медиите. В началото на пожароопасния сезон са изпратени предупредителни писма за повишено внимание до общините на територията на РИОСВ - Варна и констативни протоколи до противопожарните служби и лесничействата, в чийто обхват попадат резервати.
РИОСВ - Варна напомня, че при палене на стърнищата и други растителни остатъци изгарят всички органични съставки. Унищожават се микро- и макроорганизми, които подпомагат почвообразуващия процес и са полезни за плодородието на почвата. Достига се до големи загуби на кислород във въздуха, а в атмосферата се отделя въглероден диоксид. Това предизвиква задълбочаване на парниковия ефект, добавят специалистите.
 


Сходни връзки

СТОПАНИ НЕ ПАЛЯТ СТЪРНИЩА В РЕГИОНА...ЗАСЕГА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди