изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:59 EEST
ЗАКРИВАТ СЕ 16 ПАРАЛЕЛКИ СЛЕД ОСМИ КЛАС    
Образование16 паралелки след завършен осми клас ще бъдат закрити, тъй като за тях не е имало кандидати и не може да се изпълни предварително заявеният прием, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образование Рина Иванова. Повечето от въпросните паралелки са с по 26 свободни места, което означава, че за тях не е имало нито един кандидат. 

Там, където е имало записани ученици директорите на училища или РИ на МОН, ги пренасочват към други учебни заведения или паралелки, в които е имало свободни места. Почти във всички останали паралелки с прием след осми клас има свободни места, каза още Р. Иванова. Няколко са училищата, които са изпълнили предварително заявения прием. Реализирани са и двете паралелки във Финансово-стопанската гимназия, в четирите заявени паралелки в Професионалната гимназия по аграрно стопанство има над 23 ученици. Станали са и трите паралелки в професионалната гимназия "Тодор Рачински" в Ген. Тошево, попълнени са и четирите паралелки в ПГ по туризъм в Добри.
Закриват се по две паралелки в ПГ по строителство и архитектура, в ПГ по ветеринарна медицина, в ПГ по механотехника и електротехника, в ПГ по транспорт и обслужване, в професионалната земеделска гимназия в Каварна, както и по една паралелка в ПГ по лека промишленост, в ПГ за подготовка на кадри в туризма в Балчик, в ПГ по транспорт и обслужване в Тервел, паралелка по изобразително изкуство в СОУ "Дора Габе", непрофилирана паралелка в СОУ "П. Р. Славейков" и СОУ "Хр. Смирненски" в с. Оброчище.  За непрофилираните паралелки има шанс и по-късно да се запълнят. Приемът в тях може да се утвърди и в началото на учебната година с решение на Общинския съвет или със заповед на началника на РИ на МОН. 
Припомняме, че след седми клас бяха закрити две паралелки - още след първо класиране бе закрита паралелката по музика в СОУ "Св. Климент Охридски", а след трето класиране - паралелка в СОУ "Димитър Талев".
 


Сходни връзки

ЗАКРИВАТ СЕ 16 ПАРАЛЕЛКИ СЛЕД ОСМИ КЛАС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди