изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:32 EET
ЗАМИСЛЯТ МЕМОРИАЛЕН ЗНАК НА ПОГРЕБАНИТЕ ВЪВ ВОЕННОТО ГРОБИЩЕ    
История
Община Добрич обмисля идеята да бъде издигнат мемориален знак-плоча, който да бъде поставен във Военно гробище - музей, съобщи кметът Детелина Николова. Вече има дадено съгласие от руска и турска страна. Обсъдена е през миналата седмица при посещението на военния аташе на посолството на Германия у нас Аксел Пютц.

Предвижда се в паметната плоча да бъдат вписани имената на войните от всички седем националности, които са погребани в най-голямото военно гробище от първата световна война. Идеята на кмета Детелина Николова, е паметният знак да бъде факт най-късно до честванията на 70-ата годишнина от възвръщането на Южна Добруджа на България.
Обмисля се и разработване на проект, който дай даде възможност за съхраняване на кръстовете в гробището, тъй като много от тях, които са от цимент или камък, са започнали да се рушат в резултат на климатичните промени.
Военното гробище в Добрич е най-голямото такова от Първата световна война у нас. В него са погребани войници от седем националности от пет вероизповедания, загинали по време на Първата световна война.
 


Сходни връзки

ЗАМИСЛЯТ МЕМОРИАЛЕН ЗНАК НА ПОГРЕБАНИТЕ ВЪВ ВОЕННОТО ГРОБИЩЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди