изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 03:55 EEST
ОБЩИНАТА В ТЕРВЕЛ ЗАДЕЛЯ СРЕДСТВА ЗА ДОСТЪПНА СРЕДА    
НовиниНа десет места в централната част на Тервел ще бъдат поставени скосени бордюри и ще се направят подходи към тротоарите, които да облекчат придвижването на майки с колички и инвалиди, съобщават от кметството. На последното заседание на Общинския съвет са  приети промени в разчетите за капиталови разходи, които позволяват да се извършат допълнителни дейности.

Местата, които ще са включени в дейностите за изграждане на достъпна архитектурна среда, вече са определени от представители на хората с увреждания. Предстои да се възложат и изпълнят дейностите.
Във връзка с подписано споразумението за финансиране на проекта "Дом за стари хора", до 2 август е трябвало общината да преведе на СИФ собственото си участие от 60 000 лв.  От своя страна СИФ предоставя 238 000 лв.за строителството на дома. Общинските средства се осигуряват като се завишава плана за разпределение на собствените средства на общината.
Друга причина за промените е, че общината в Тервел е получила от министерството на финансите 70 503 лв., за да увеличи обема на дейностите по проект "Благоустрояване на парк за отдих и спорт в гр.Тервел", финансиран от "Красива България". Така се осигуряват средства за ремонт на допълнителни, невключени поради ограничен бюджет в проекта участъци.
 


Сходни връзки

ОБЩИНАТА В ТЕРВЕЛ ЗАДЕЛЯ СРЕДСТВА ЗА ДОСТЪПНА СРЕДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди