изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:45 EEST
НОВА СХЕМА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ВОЛЕЙБОЛНОТО ПЪРВЕНСТВО    
Новини

Минималният брой мачове, който ще изиграят отборите според новата схема, е 33



Нова схема за провеждане на волейболното първенство на България e предложена на клубовете. Това е било решено на заседание на националната волейболна лига, съобщава сайтът на федерацията. Целта на тази схема е: популяризиране на волейболната игра; създаване на предпоставки за повишаване на спортното майсторство и натрупване на спортен опит, вследствие на по-голям брой състезания на по-високо спортно ниво; повишаване на зрителския интерес; увеличаването на броя спортни състезания и по-висок спортен заряд; възможности за увеличаване на рекламното време за спонсори и рекламодатели; увеличаване броя на мачовете и увеличаване на субсидиите от ДАМС; разширяване на волейболната географска карта; увеличаване на периода на реализиране на бюджета на всеки волейболен клуб.

Новата система предвижда разделение на отборите на първа шестица и втора осмица. Квалификации за първата шестица ще се проведат в средата на октомври – общо 14 кръга.

Във втората осмица ще се играе по мач на седмица на разменено гостуване.

В първата шестица по 2 мача на седмица, по подобие на схемата от Световната волейболна лига. На полусезона ще се проведе допълнителен турнир, като всеки ще играе срещу всеки и резултатите ще се зачитат за класирането. Така общо всеки един тим ще изиграе 25 срещи.

За плейофите ще се класират отборите от първата шестица и най-добрите два тима от втората осмица, като победителят от нея ще влезе под номер 7, а втория тим под номер 8. На 1/4-финалите ще се играе до 2 победи, а на полуфиналите и финала до 3.

Програмата е съобразена с международния календар – европейско първенство, европейски клубни турнири, Световна купа, Олимпийски квалификации и Световна лига.

Между 30 и 35 мача от предстоящия волейболен шампионат ще излъчи Канал 1. Националната волейболна лига е пред договор с БНТ за излъчване на първенството. Минималният брой мачове, който ще изиграят отборите според новата схема, е 33.

НДТ ви припомня, че в Лигата има два добрички отбора – “Добруджа” и “Добруджа 2007”. НДТ

 


Сходни връзки

НОВА СХЕМА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ВОЛЕЙБОЛНОТО ПЪРВЕНСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди