изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:11 EEST
ИЗСЛЕДВАНИТЕ ОТ РИОКОЗ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОТГОВАРЯТ НА НОРМИТЕ    
ЗдравеОт началото на годината досега инспекторите от РИОКОЗ в Добрич са  извършили над 50 проверки в повече от 35 обекта, които търгуват само с плодове и зеленчуци. Сред тях са специализирани магазини, пазари и самостоятелни щандове.

 Освен това при всяка проверка в магазин за хранителни стоки или супермаркет, където се предлагат плодове и зеленчуци, здравните инспекторите проверяват за изпълнение на здравните изисквания при предлаганито им, информират от РИОКОЗ. И посочват, че през първото полугодие на 2007 г. са взети и анализирани  общо 243 проби  от плодове и зеленчуци. Резултатът е, че всички те отговарят на здравно-хигиенните изисквания.
За микробиологични замърсители са взети 43 проби от плодови салати и нарязани плодове за украса. Изследвани са 83 зеленчукови салати, взети са четири проби за анализиране наличието на тежки метали - кадмий, в сокове и нектари от плодове, за афлатоксини са анализирани четири проби от ядки.Имало е анализи за наличие на пестицидни остатъци в пипер, за нитрати, тежки метали и пестицидни остатъци. в детски зеленчукови пюрета. Зеленчуци са изследвани за нитрати, за тежки метали-олово и кадмий , както и за пестицидни остатъци.
 


Сходни връзки

ИЗСЛЕДВАНИТЕ ОТ РИОКОЗ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОТГОВАРЯТ НА НОРМИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди