изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:28 EEST
НАМАЛЯВА БРОЯТ НА ЛИЦАТА НА СЕМЕЙНИ ПОМОЩИ    
Общество
От началото на годината до края на юли Областната дирекция за социално подпомагане е изплащала месечни помощи на 3 657 души. През същия период на миналата година подпомаганите са били 4 795 човека. Изразходваната сума за първите шест месеца на тази година са 1 199 818 лева. Данните за първото полугодие на 2007 г. сочат, че намалява броят на подпомаганите лица, които получават месечни социални помощи, в Добричка област. Намалението спрямо миналата година е с 23,74 процента, а изразходваните средства са с 303 645 лева по-малко.

Намаляването се обяснява с наличието на благоприятна макроикономическа среда, която води до увеличение на доходите на населението. Отчита се подобряване на резултатите от провежданата активна политика на пазара на труда и разкритите работни места по националната програма "От социални помощи към осигуряване на заетост".
Без помощи през месец юни са останали 157 души, отказали да положат пет дни обществено полезен труд, без да имат основателна причина за това. По преценка на социалните служби през юни 70 семейства са получили част от помощите си в натура. За тях са закупени хранителни продукти, дрехи, обувки, заплатена е такса за детска градина и др., съобщават от областната дирекция "Социално подпомагане".
 


Сходни връзки

НАМАЛЯВА БРОЯТ НА ЛИЦАТА НА СЕМЕЙНИ ПОМОЩИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди