изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:16 EEST
СЕМЕЙСТВОТО НА ПОЧИНАЛИЯ ВАЛЕНТИН ЩЕ СЪДИ ПОЛИЦИЯТА    
ОбществоБратята на загиналия, както и тяхната майка Рита се страхуват от органите на реда


Семейството на починалия от порезна рана балчиклия Валентин Ангелов, който бе задържан от полицаи в петък през нощта е категорично, че ще съди полицията за смъртта му. Утре сутрин /б.а. - днес/ в РПУ-то в Белия град викат братът, карал вечерта Валентин към бащината им къща - Чакър, но той е категоричен: "Страх ме е, може жив да вляза, а да не изляза".
Чакър и съпругата му Виолета разказаха, че Валентин дошъл с такси към 2.30 часа, като носел бира и мезе. Поседял половин час и после рекъл, че си тръгва и дори, че ще ходи при дъщеря си в Каварна. Понеже отказал да нощува в дома на брат си, Чакър запалил ладата и го подкарал към бащината им къща в Балчик, защото на другия ден били на работа. "Към 3.15 ч. ни спря КАТ до квартал "Балик" в Балчик и ми поискаха документите. Брат ми обаче слезе от колата, като го видяха, че е пил му поискаха лична карта, ама той нямаше. Сложиха му белезниците отзад. Той поиска малко да му ги разхлабят, че били много стегнати. Бяха трима от КАТ и дойдоха още двама с друга патрулка. Взеха го него и ми казаха, че ще го закарат в РПУ-то да изтрезнее, а на мене ми казаха да чакам там. Половин час по-късно дойдоха други трима, донесоха дрегер и ме накараха да духам за алкохол, и после ми казаха да се прибирам. Сутринта към 7-7.30 ч. като отивам на работа, минах край полицията и попитах един полицай няма ли да пуснат Валентин, че отиваме на работа. Той ми каза аз да вървя, а те по-късно щели да го пуснат. Имаше оградено с жълти ленти, ама не съм и помислил, че нещо става с него. Отидох на работа. Вечерта разбрах какво е станало. Ходихме с брат ми Славчо да го вземем от моргата във Варна. Отдясно две ребра се бяха надули и беше син, пък раната беше от ляво. Сега и мен ме е страх да ида в полицията. Викат ме утре сутринта /б.а. - днес/. Може да вляза жив и да изляза мъртъв" - казва още Чакър.
Майката - Рита, както и другите й двама синове Асен и Славчо, също са категорични, че Валентин не е налетял сам на стъклото. "Той 25 години беше по затворите и там не се е блъскал, та сега ли, когато го пуснаха и се хвана на работа" - казва Рита.
Валентин бил грамаден циганин, казва семейството му. Лежал по затворите за кражби и побой. Според тях, той не е блъснал и строшил сам стъклата в РПУ-то, а някой или го е блъснал, или направо с нож го е порязал. В смъртния акт е записано, че смъртта е настъпила от порезна рана по шията и остра кръвоизливна анемия. Цялото семейство и дъщерите на покойния заявяват, че ще искат правосъдие и ще съдят полицията в Балчик.
 


Сходни връзки

СЕМЕЙСТВОТО НА ПОЧИНАЛИЯ ВАЛЕНТИН ЩЕ СЪДИ ПОЛИЦИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди