изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:23 EEST
ТАЛАНТИ ОТ 12 ДЪРЖАВИ СИ ДАВАТ СРЕЩА НА ФЕСТИВАЛ В БАЛЧИК    
КултураОколо 450 талантливи деца от 12 държави ще вземат участие в първото издание на международния детски фестивал на изкуствата "Трикси" в Балчик.

Той ще се проведе от днес до 25 август. Организатори са община Балчик и арт център "Стринджендо". Фестивалът е под патронажа на съпругата на президента Зорка Първанова с любезното съдействие на Министерството на културата и Държавен културен институт към Министерството на вътрешните работи. Международната проява се провежда с подкрепата на БНТ, в. "Нова добруджанска трибуна", радио "Добруджа", община Добрич, "Албена" АД, "Албена автотранс", "Топ шоп", "Харибо", "Зайо Байо" и "Арти".
Своя талант по време на детския фестивал ще представят млади изпълнители от България, Сърбия, Румъния, Украйна, Полша, Русия, САЩ, Швейцария, Китай, Израел, Молдова, Сирия, Швейцария. Около 350 от изпълнителите са чужденци. Танцови колективи ще участват с народни танци, модерен балет и хип-хоп. Певческото изкуство ще бъде представено чрез народен и естраден вокал. Това са елитни колективи, в отделните страни е проведена предварителна селекция на участниците, обясниха организаторите. Зрителите ще имат възможността да се насладят на изпълненията на сборния отбор по художествена гимнастика на израелския град Ашкелон, на младежкия биг бенд "Kliaman-bend" на Израел, който ще има и самостоятелен концерт в курорта Албена на 19 август. Добрич ще бъде представен от възпитаници на СОУ "Св. Климент Охридски" и арт-център "Палитра" - носители на награди на международни конкурси. Участието във фестивала на част от чуждестранните изпълнители е за сметка на арт-център "Стринджендо" - като награда за представянето им на различни международни прояви. Съпътстващата програма предвижда майсторски класове по народно пеене, български народни танци, поп и джаз пеене, среща на гимнастичките от Израел с българската национална състезателка Виолета Елинска и др. Предвидени са и концерти на участниците във фестивала - на сцената на Морската гара в Балчик, в Албена, в Добрич, във Фестивален и конгресен център-Варна. Конкурсната част ще е на 17 август в НЧ "Паисий Хилендарски".
Официалното откриване на фестивала "Трикси" ще е утре от 20.30 часа на площад "21 септември" в Балчик. В него участие ще вземат фолклорна танцова студия "Добруджа", балет "Артемида" и представители на чуждестранните изпълнители. Фестивалът вече има и свой химн - по текст на Живко Колев и музика на Емил Струнджев. БНТ ще заснеме и излъчи 45-минутен филм на международната проява. НДТ

 


Сходни връзки

ТАЛАНТИ ОТ 12 ДЪРЖАВИ СИ ДАВАТ СРЕЩА НА ФЕСТИВАЛ В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди