изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:37 EEST
ОДОБРЕНИ ЗА САНИРАНЕ ПО ПРОЕКТ СЕ ОТКАЗВАТ В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ    
Новини


Кметът Детелина Николова заяви, че се срамува и отказа да отиде на среща в София по проекта

Живеещите в двете жилищни сгради в Добрич, които бяха включени в проекта "Демонстрационно обновяване на многофамилни жилищни сгради", са се отказали. Това съобщи вчера кметът Детелина Николова. Уведомили кметството, че не могат да съберат парите. Зам.-кметът Пламен Ганчев сподели, че отказалите се оправдали, че местни фирми им обяснили, че проектът не може да им осигури нужното добро саниране, каквото те могат да им направят. В същото време в четири града в страната вече се работи по санирането на пет жилищни сгради. Досега са обновени девет други сгради. Въпросните две жилищни сгради от Добрич са били одобрени сред пет заявили намерение. Вече бил проведен конкурс за фирма, която да извършва техническото и енергийно обследване на сградите.
Срам ме е, че само ние не можем да се възползваме от възможностите, които ни се предоставят, каза Детелина Николова. Поради това тя днес няма да участва в среща в София по проекта. Той се реализира от МРРБ и ПРООН. По него трябваше да се санира блок № 32 в жк "Балик", който е осеметажен с четири входа и общо 96 апартамента. Другият е с 6 апартамента и се намира по ул. "Райко Даскалов" № 10. За да бъдат включени двата блока в проекта, е било нужно съгласие от собствениците на апартаменти.



18 общини бяха изявили желание да участват в проекта "Демонстрационно обновяване на многофамилни жилищни сгради". След проведена информационна кампания са били представени седем проекта от Добрич за жилищни сгради, в които е получено съгласие от собствениците за участие. От представените общо 30 проекта на 18-те общини, два от одобрените бяха от Добрич. Финансовата подкрепа, която проектът предоставя включва напълно покриване на разходите за енергийно обследване на сградата, подготовка на документите, включително и издаване на строително разрешение. Поемат се 20 на сто от стойността на строително-ремонтните работи на апартаментите и 100 процента от стойността им за общите части на сградата - покрив и плоча над сутерен, вход, козирка, фоайе, стълбищна клетка. Общината поема разходите за благоустрояване на околното пространство.
Предвиждаше се след подписване на договорите да започнат подготвителните дейности, а санирането да бъде завършено до новия отоплителен сезон.
 


Сходни връзки

ОДОБРЕНИ ЗА САНИРАНЕ ПО ПРОЕКТ СЕ ОТКАЗВАТ В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди