изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:19 EEST
ВАНДАЛИ ОСТАВЯТ КВАРТАЛИ БЕЗ УЛИЧНО ОСВЕТЛЕНИЕ    
НовиниОбщината в Добрич изпрати жалба в полицията за това, че в продължение на десетина дни вандали редовно прекъсват кабелите, които захранват осветителните тела в кварталите на града. И това причинява значителни материални щети. От кметството обясниха, че веднага след поставянето на кабелите, групата старателно ги отрязва, за да се прекъсне уличното осветление. Само за периода от 25 юли до 7 август в жилищните комплекси "Дружба"2, "Добротица" и "Авиограда" са счупени над 5 разклонителни кутии.

Режат се по 20 сантиметра от кабела. Това означава, че целта не е кражба на кабел, а изключване на уличното осветление в квартала, обясниха от общината.  Не се изключва възможността групата да гаси уличното осветление, за да си осигури терен за други криминални прояви. 
От кметството в Добрич алармират, че тази ситуация поставя общината в невъзможност да изпълни последния етап от проекта за енергоефективна реконструкция на уличното осветление в кварталите. Тя трябва да заделя допълнителни средства за възстановяване на нарушеното улично осветление, вместо да ги вложи в подобряване на осветлението в кварталите. Община Добрич умолява всички граждани, които станат свидетели на вандалски прояви, да сигнализират своевременно органите на реда. Разчитаме, че всеки един от нас ще осъзнае своята роля за развитието на Добрич и заедно ще се противопоставим на грубия и циничен вандализъм.
 


Сходни връзки

ВАНДАЛИ ОСТАВЯТ КВАРТАЛИ БЕЗ УЛИЧНО ОСВЕТЛЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.04 секунди