изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 03:31 EEST
ОФИЦИАЛНО СЕ ОТКРИВА ПЕТИЯТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА СПЕЦИФИЧНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ    
НовиниДнес в 8,30 ч. официално ще бъде открит Петият Национален празник на специфичните възможности на сляпо-глухите. Това ще стане пред Младежкия дом в Добрич от кмета Детелина Николова. Участници и гости ще бъдат поздравени и от председателя на Националната асоциация на сляпо-глухите в България Димитър Парапанов. Той ще изнесе и приветствено слово по повод десетия юбилей на асоциацията. Програма "И ние сме като вас" на Националния център за рехабилитация на сляпо-глухи ще бъде представена. Илия Желязков от Варна и Емил Димов от Шумен ще представят възможностите на тотално сляпо-глухите.

Те ще демонстрираj упражнения по ориентиране и мобилност, брайл, биене на барабан, дайре и маракаси в адаптирани хореографии и народни танци, под ръководството на преподаватели по фонетична ритмика  и моторика, слухово-речева рехабилитация, ориентиране и мобилност, брайлова грамотност. Участниците във форума ще бъдат поздравени от детски състав и певческа група от клуб на пенсионера.
По-късно ще се проведе Пети национален фестивал на художествената самодейност на сляпо-глухите. Те ще се представят в жанровете: пеене, пантомима, инструментални изпълнители, художествено слово. Ще бъде представено и изобразително и приложно изкуство.
Също днес ще се проведе и Пето държавно първенство по общо физически и лекоатлетически дисциплини на сляпо-глухите.
Утре в Летен театър ще бъде промоцията на сборник с поезия "Искри в тишината" от литературен клуб на сляпо-глухите "Вдъхновение", издаден на плоско-печатен шрифт и брайлов шрифт.
Фестивалът се организира по проект на Националната асоциация на сляпо-глухите в България "Ние водим достоен живот", финансиран от Агенцията на хората с увреждания, и посветен на 10-годишния юбилей на асоциацията. Той е под патронажа на кмета Детелина Николова.
 


Сходни връзки

ОФИЦИАЛНО СЕ ОТКРИВА ПЕТИЯТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА СПЕЦИФИЧНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди