изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:32 EEST
МЕЖДУНАРОДЕН КОЛЕЖ - АЛБЕНА ОБЖАЛВА РЕШЕНИЕ НА ОбС В СЪДА    
Новини

Според ректора на учебното заведение доц. Тодор Радев, решението на местните народни избраници е незаконосъобразно

Международен колеж "Албена" е внесъл чрез Общинския съвет в Добрич жалба до Окръжния съд. Тя е срещу решение на местния парламент от последната му сесия, с което бе прекратена концесията за Летния театър. Мотивът на концесионера да обжалва решението е, че то е незаконосъобрано, каза за НДТ ректорът на учебното заведение доц. Тодор Радев. И припомни казаното преди време на пресконференция по повод решението на ОбС, че всички инвестиции, които концесионерът е правил, са били предварително съгласувани и одобрени  от общината.



На пресконференция неотдавна Т. Радев предупреди, че ще обжалва решението на ОбС. И обеща, че след спечелването му, ще иска регресивен иск срещу отговорните за решението за прекратяване на концесията. Тогава той предупреди, че заради такова отношение от местната власт ръководството на колежа обмисля да напусне града.
Припомняме, че договорът за концесия на Летния театър е от 2002 г.
Извършен одит е констатирал, че до 31 декември 2006 г. концесионерът е изпълнил договорното си задължение, като е вложил в обекта инвестиции на стойност 204 486 щатски долара, което е с 64 486 долара повече от предвиденото, или с 46 на сто над инвестиционното задължение. Имало е закъснение за една от инвестициите, но то е преодоляно. В тази връзка е била наложена санкция по решение на Общинския съвет през април 2006 г. на стойност 5 534,84 долара. След това от колежа изпратили възражение. В него предложили за сметка на неустойките да извършат инвестиции на стойност 50 000 долара. Тъй като повече от година не получили отговор, според закона, приели мълчанието за съгласие. И извършили инвестициите. Вместо благодарност, от Общинския съвет решиха да прекратят концесията, обясни Т. Радев. Той каза, че има готовност за инвестиция на 100 000 лева в Летния театър.
 


Сходни връзки

МЕЖДУНАРОДЕН КОЛЕЖ - АЛБЕНА ОБЖАЛВА РЕШЕНИЕ НА ОбС В СЪДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди