изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:08 EET
КАВАРНА СЪБИРА ЗВЕЗДИ НА ТРАШ МЕТЪЛА    
ОбществоОбщина Каварна и Озз Мюзик на 15 август организират страхотен концерт за почитателите на траш метъла. Жителите и гостите на морската рок-столица ще могат да се насладят на изпълненията на DARK FUNERAL. Групата се сформира по време, когато скандинавската метъл сцена е залята от банди, които претендират, че свирят истинският метъл, а не комерсиалния метъл, Dark Funeral се отличава, като една от най-забележимите по това време. Като повечето изпълнители от ранната black metal сцена, музиката на Dark Funeral е сурова и мощна, с лирики, засягащи сатанински образи и антихристски тематики.

Докато повечето от техните колеги включват клавирни инструменти, за да внушат, своя мрачен саунд, момчетата от Dark Funeral се залавят за корените на метъл музиката и избягват да включват синтезатори в своите парчета. През 2001 година групата издава своя трети студиен албум Diabolis Interium, с помощта на продуцента Peter Tagtgren, като той се оказва може би най-доброто, което групата успява да издаде и се превръща във важно събитие за развитието на black metal -а. Наред с типично-бързите песни от албума, момчетата показват и друга своя страна с песента "Goddess Of Sodomy". "An Apprentice Of Satan", позната от предното им EP, пък е преработена за Diabolis Interium. Като цяло най-силни из песните в албума се оказват "Armageddon Finally Comes", "Hail Murder" и бруталното начало - "The Arrival Of Satan's Empire". Групата отново тръгва на път, като първо обикаля Европа със съпорта на Tidfall, Anorexia Nervosa и Ragnarok. Mikael Hedlund от Hypocrisy се включва за известно време като басист, след като този пост заема Richard Cabeza. Следват турнета в Щатите и Азия, като последното включва концерти в Япония и Тайван. След края на концентрираната концертна дейност Dominion обявява, за оттеглянето си, тъй като вече не е в състояние да дава всичко от себе си за бандата. През по-голямата част от 2004 година бандата работи по новия си пълнометражен албум записите, за който започват през 2005-та. Албумът бива озаглавен "Attera Totus Sanctus" и напълно очаквано се доказва като black metal музикалното събитие на годината, а и остава като показно за правене на музика в този стил.
Румънските детметълисти NECROVILE ще са третата група, която ще участва на тазгодишния "Thrash til Death". Групата е създадена през 2001, когато студентите от Cluj-Napoca, Daniel и Calin, решават да сформират дет-метъл група. При първото си демо, поради липсата на подходящ барабанист - барабаните са били компютърно добавени. Скоро след това те подписват с лейбъла Mirgilus Siculorum Productionи и издават първия си албум - 'Into the Gory Scripts'. След първите си по-големи шоута, на мястото на първоначалния басист идва Elа, на барабаните застава Florin, а към групата също се присъединява китаристът Radu . Те са свирили на една сцена с групи като Suffocation (USA), Master (USA), Gutted (Hun), Atlantis (Ger), Enthrallment (Bul), Legacy of Hate (Aus), Cerebral Turbulency (Cze), Radikalis Amputacio (Hun), Korog (Hun), Leprosy Abscess (Rom), Bolthard (Rom), Kratos (Rom), Sincarnate (Rom), Taine (Rom), Dies Irae (Rom), MG42 (Rom).
Гвоздеят на концерта е участието на бразилците от SEPULTURA.
Хиляди проклинаха групата в самото начало, но малко бяха тези, които вярваха, че тези момчета ще стигнат толкова високо. Известно е, че SEPULTURA започва като детска игра в началото на 80-те в Бело Хоризронте, градче в югоизточна Бразилия. Провидението е било щедро, когато посочва на Пауло Джуниър, Жайро Гуедес, Макс и Игор Кавалера пътят към метъл музиката. Бразилската дет-метъл сцена е можела да се оприличи на едно прохождащо дете, когато бандата издава своят първи запис през 1985 г. Наречен BESTIAL DEVASTATION - за записът може да се каже, че с неговото записване се нарушава единството на бандата преди да настъпи предозирането с издаването на SECULO XX.
Песни като Antichrist и Bestial Devastation дават на всички да се разбере, че истинската сила на SEPULTURA е в тяхната музика и това доказват все по-многобройните легиони от фенове, които ги разбират. Следващата стъпка към върхът е техният изключително самостоятелен албум MORBID VISIONS (1986). Изпълнен с религиозни мотиви и вечните черковни песни като Troops of Doom, този изключителен запис ги прави известни из цяла Бразилия, давайки възможността на бандата да направи турне в своята родина.
Групата расте на бразилската сцена със скорост, невиждана до тогава, а тяхното търсене на нов водещ китарист скоро има резултат - когато Андреас Кисър, талантлив и изключителен музикант, се присъединява към бандата през 1987, като скоро след това - бандата издава SCHIZOPHRENIA, веднага станал класика за бразилския метъл, а и много добре продуциран с наличието на някои страхотни песни, като например Escape to the Void и инструменталното парче Inquisition Symphony. SCHIZOPHRENIA е продаден в над 30 000 пиратски копия, за които бандата не получава авторски права.В своята родина бандата свири дори и в най-недостъпните селища, като например Манаус, близо до Амазонка - в Северна Бразилия.
Още много може да бъде написано за групите, но най-добре е да отидете на концерта, за да усетите невероятната атмосфера и да се потопите в дебрите на траш метъла.
 


Сходни връзки

КАВАРНА СЪБИРА ЗВЕЗДИ НА ТРАШ МЕТЪЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди