изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:37 EEST
КР. МИХАЙЛОВ ЗА ТРЕТИ ПЪТ В НАДПРЕВАРА ЗА КМЕТСКИЯ СТОЛ В БАЛЧИК    
НовиниПовечето политически сили в Балчик все още обмислят участието си на местните избори. Ясно заявиха позициите си от ДПС. Те се обявиха в подкрепа на настоящия кмет на Балчик Красимир Михайлов и решиха да издигнат собствени кметски кандидатури в селата Ляхово, Стражица, Соколово, Дропла и Бобовец. Местната структура на партия "Рома" също се обяви в подкрепа на кмета Красимир Михайлов. Самият той съобщи, че 100 % ще се кандидатира, издигнат от центристка коалиция с участието на "Зелената партия".

През юли първи опит за коалиция направиха десните партии в Балчик, но без конкретни резултати. Предстоят още срещи.
Из балчишките улици се спрягат вече някои имена. Сред слуховете са, че председателят на СДС д-р Маргарита Калинова ще се кандидатира за кмет, на ДСБ Петър Петров също, от социалдемократическите политически формации на Николай Камов и Александър Томов се обсъжда кандидатурата на инж. Веселин Николов, който участва в предишната кметска надпревара. Спряга се и името на Камелия Марева - кандидат за кмет преди два мандата, че ще мери сили отново за кметския стол от партията на Волен Сидеров.
Лидерката на БСП- Балчик, Сияна Фудулова обяви, че все още обмислят участието си. До края на август ще стане ясна листата за общински съветници. Обсъждат се имена за кандидат-кметове, но тя отказа да ги конкретизира. 
От ГЕРБ заявиха, че към момента няма окончателна номинация. Областният координатор на партията Румен Иванов добави, че тепърва предстои провеждането на общинското събрание на партията, на което ще бъдат направени номинации. От НДСВ заявиха, че участието във вота тепърва ще се обсъжда.
"Няма да се кандидатирам за кмет", заяви д-р Калинова в отговор на въпроса дали понеслите се слухове са верни. СДС ще участва на местните избори със самостоятелна листа за общински съветници, като подкрепата на кандидат-кмет предстои да се обсъжда, каза тя. Има вероятност десните в Балчик да се обединят в една обща кандидатура, потвърди лидерката на СДС.
"На този етап нямам намерение да се кандидатирам за кмет", каза в отговор на същия въпрос Камелия Марева, която е председател на предизборния щаб на ПП "Атака".
От местната структура на ДСБ заявиха, че председателят им Петър Петров също няма да се кандидатира, а самото участие на местните избори все още не е решено.
Представителят на социалдемократите Веселин Николов не бе открит за коментар.
Припомняме, че изборите за местна власт ще се проведат на 28 октомври тази година. Партиите и коалициите трябва да се регистрират до 12 септември в Централната избирателна комисия за участие в местния вот. До 17 септември те трябва да се регистрират и в общинските секции. Също до тази дата трябва да бъдат обявени и избирателните списъци. Предстои да бъдат проведени консултации за състава на общинската избирателна комисия.
 


Сходни връзки

КР. МИХАЙЛОВ ЗА ТРЕТИ ПЪТ В НАДПРЕВАРА ЗА КМЕТСКИЯ СТОЛ В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди